Беларус – прогнози

Scorebg.com » Беларус – прогнози

БАТЕ Борисов – Славия Мозир

Не измина много откато беларуският футбол беше подновен и веднага погледите се насочиха към него. Това е единствената страна в Европа, в която към този миг се играе футбол, така че в никакъв случай казаното в предишното изречение не е изненадващо. Вървят си и сблъсъците с турнирен характер на местно ниво като този между БАТЕ и Славия Мозир – реванш от полуфиналите за купата, така че нивото на футбола определено не е за подценяване, още повече, че в него участие ще вземе най-силния отбор в страната от последните години.

Незнайно как БАТЕ беше толкова потресаващ в първия сблъсък – на стадион „Юнощ“ и отстъпи с 1:0. Все пак на фона на демонстрираното в рамките на тези 90 минути, това статукво трябва просто да се приеме с истинско задоволство от БАТЕ, тъй като тимът беше тотално надигран и можеше да се озове в такова положение, от което трудно щеше да направи обрат.

Изоставането му с 1:0 е нищо в едно такова съперничество, играно в два отделни сблъсъка още повече срещу съперник от нивото на Славия Мозир, който изобщо не е сред топ тимовете в Беларус. Във всяко едно отношение превъзходството на БАТЕ Борисов е много сериозно и това ще се види в този реванш.

прогноза: 1 (-1АХ) @ 1.50

 

Шахтьор Солигорск – Брест

Шахтьор Солигорск демонстрира най-добрия си футбол и то в сблъсък точно срещу този си съперник. За съжаление на тима това се случи в играния преди точно четири дни мач от беларуската Висша лига, а не в първия полуфинал от голямото съперничество за купата, което се проведе преди две седмици на „Брестский“. Все пак победата за първенството в никакъв случай не бива да се подценява след като все пак точно тя сложи край на пропадането на тима на Шахтьор и серията от четири поредни мача без триумф.

Тя ще е в състояние да го накара да стои много по-добре в реванша с Брест, но статуквото от първия сблъсък вече е начислено. 2:0 не е непреодолим резултат още повече, че точно с толкова Шахтьор Солигорск се наложи над опонента си в първенството, но една такава турнирна битка е много по-различна. Брест все още не е намерил ритъма си през сезона, а това със сигурност ще се случи и то в най-скоро време.

Ответният сбллъсък от полуфиналите за купата просто ще протече при неособено високо темпо, а вече водещият в общото статукво тим, ще е безкрайно доволен на това. С наличните, толкова силни за нивото на беларуския футбол състезатели, Брест просто ще се поздрави с успех в това и изцяло благодарение на предимството от първия сблъсък, ще си гарантира участие във финала.

 

прогноза: под 2.5 @ 1.75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *