Челси – МОЛ Види

Scorebg.com » Челси – МОЛ Види

Прогноза за Челси – МОЛ Види

Челси - МОЛ Види

Прогноза за Челси – МОЛ Види

Челси започна една нова ера с назначаването на Маурисио Сари и колкото и необичайно да звучи толкова рано през сезона, тимът направи голямо попадение, като точно това беше и най-силното попълнение по време на лятото. Сари взе със себе си един от любимците си в Наполи – Жоржиньо, който все по-добре пасва на „сините“ и така общо взето тимът и неговите фенове са в облаците след забележителния старт на сезона.

Единственият провал се яви загубата от Манчестър Сити още в официалния дебют на Сари във финала за „Къмюнити Шийлд“. Тя по никакъв начин няма как да е показателна за работата на италианеца, тъй като дойде толкова рано през сезона, докато той все още не беше избистрил състава си, а насреща имаше забележителния отбор на „гражданите“, сразил всякаква съпротива в страната през миналия сезон.

Серията на Челси

Последва серия от 6 последователни победи (5 от които в първенството) за „сините“, които започнаха подобаващо и в груповата фаза на „Лига Европа“, справяйки се с ПАОК и то като гост. Само три дни след пътуването си до Гърция те допуснаха и първата грешна стъпка в първенството, дошла при визитата на градския съперник Уест Хям (завършила при нулево реми).

Три дни след това футболистите на Сари се справиха с Ливърпул, обръщайки от 1:0 до 1:2 в сблъсък от „Карабао къп“. Още толкова дни след това бяха близо до дублиране на успеха срещу „червените“, но инкасираха изравнително попадение в заключителните минути и въпреки това серията им без загуба беше продължена, като вече наброява 9 срещи. Едва ли точно МОЛ Види и точно насред „Стамфорд Бридж“ ще намери някакъв начин да постави край на синия възход.

Вече акцентирахме върху един безкрайно важен фактор, напълно умишлено загатвайки за това, че в последно време тимът играе срещи буквално през 3 дни, а Сари знае много добре колко важно е да запази свежестта на футболистите си. Със сигурност срещу МОЛ Види той ще даде шанс за изява на много от онези, които по-рядко попадат в стартовия му състав и при все отборът ще е в състояние да демонстрира добър футбол.

От сметките му отпадат: Педро, Кристенсен, Лофтъс Чийк и Ван Хинкел, но от изброените единствено първият има някаква по-сериозна роля през този сезон. Едва ли ще видим поне от първия съдийски сигнал безспорно най-голямата звезда в двата тима – Еден Азар. Белгиецът дори не беше пуснат в игра срещу ПАОК и въпреки това тимът спечели. Той е в изумително състояние като през последните две седмици буквално смайва футболния свят с изявите си. И тук Сари ще заложи на състав, много близък до онзи от визитата на ПАОК.

МОЛ Види

Няма как обаче същите 11 от онзи случай да излязат срещу МОЛ Види, тъй като двама от тях са с леки травми (Педро и Кристенсен) и едва ли италианецът ще ги рискува. Унгарците отпътуваха за Лондон без никакви очаквания, което е напълно обяснимо. Това обаче е един от онези случаи, в които те просто могат да излязат на терена и да се опитат да се наслаждават на играта, мерейки сили с един от най-силните отбори в света.

Трите им последователни победи в местното първенство със сигурност подобряват настроението в съблекалнята, но срещу Челси няма да имат възможността да играят офанзивно. В този случай унгарците ще излязат с нагласа много близка до тази с която подходиха към двубоите с Лудогорец. Страшно много от игровите минути ще се развият в тяхната половина и въпреки това те няма да допуснат да бъдат разгромени.

МОЛ Види ще излезе не с една, а с цели две отбранителни линии и в голяма част от случаите ще отблъсква противниковите набези.

При положение, че „сините“ не намерят начин да реализират, през второто полувреме ще се появи Еден Азар, който като нищо за пореден път ще направи разликата. Коефициентите за тази прогноза от под 3.5 гола са много добри.

Турнир: Лига Европа
Двубой: Челси – МОЛ Види
прогноза:под 3.5 гола @ 2.05
Букмейкър : winbet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *