Футболни прогнози за 31.05.2020

Scorebg.com » Футболни прогнози за 31.05.2020

Арсенал – Челси

Финалът във ФА Къп е изцяло лондонски като това беше едва ли не най-трудно постижимото, при положение, че на полуфиналите сблъсъците бяха: Арсенал – Манчестър Сити и Челси – Манчестър Юнайтед. „Артилеристите“ изнесоха един много силен сблъсък срещу „гражданите“ и хвърлиха една от сензациите на сезона, побеждавайки ги с 2:0 след истинско шоу от страна на Обамеянг. Ден по-късно Челси не остави никакви шансове на „червените дяволи“, като се наложи с 3:1 насред „Олд Трафорд“.

„Сините“ вече изпълниха задачата си след като си подпечатаха мястото в четворката и за поредна година ще играят в най-силния европейски турнир. Освен това получават и тази възможност за спечелване на трофей, която ще е не по-малко значима. Насреща им е добре познат съперник, който излиза в любимата си надпревара. Всеизвестно е колко добре се справят „артилеристите“ когато стане на въпрос за ФА Къп.

Това е и турнирът, който те печелят най-често през последните години. 8-то място в крайното класиране на Висшата лига със сигурност не е по вкуса на Микел Артета и неговите футболисти, а това съперничество с Челси дава възможност не само за спечелването на трофей, а и за класиране за „Лига Европа“, което въобще няма да е малко. Арсенал, който така и не стигна до победа над „сините“ през този сезон, най-накрая ще го стори и то точно в този толкова ключов случай.

прогноза: 1Х @ 1.70

 

Лудогорец – Локомотив Пловдив

Само седмица след края на миналогодишния сезон футболът в България се подновява със съперничеството между Лудогорец и Локомотив Пловдив за Суперкупата. „Орлите“ стигнаха до поредна титла, но така и не съумяха в начинанието си да спечелят и купата на страната. Със сигурност амбициите им ще са за дубъл през новия сезон, но със сигурност най-важното в началото на си остава това да се справят на ниво в европейските турнири. Съвсем скоро ще започнат квалификационните кръгове, така че Павел Върба трябва да подготви футболистите си по възможно най-добрия начин.

Лудогорец вече обяви привличането на няколко нови състезатели, които следва да повишат равнището на отбора. В голяма част от сблъсъците със „смърфовете“ през последните години, тимът на Бруно демонстрира много сериозна съпротива. От тази група двубои задължително трябва да бъде изключен последният, в който Локомотив Пловдив просто излезе с резервите си, за да съхрани титулярите за финала от турнира за купата на България.

Крайният резултат беше крайно изразителен в полза на „орлите“, но това беше просто едно изключение. В нито един от предишните 5 сблъсъка „смърфовете“ не инкасираха повече от два гола във вратата си. За пореден път Локомотив ще демонстрира своя прогрес и ще е напълно равностоен на носителя на титлата. Футболистите и на двата тима със сигурност все още не са в най-добрата си форма, така че трудно ще сътворят сблъсък с изобилие от голове.

прогноза: под 2.5 @ 1.90

Тюн – Базел

На „Стокхорн Арена“ в Тюн ще се проведе и последният за сезона домакнски сблъсък на местния тим. Той е с още по-голямо значение при създалата се ситуация. Тюн е предпоследен в подреждането, а швейцарското първенство е сред малкото, при които само последният изпада директно. Все пак Тюн вече има известни позитиви, тъй като на практика няма как да се озове последен, но пък в същото време, остане ли на настоящата си позиция, то ще трябва да играе бараж за оцеляване в елита срещу тим от второто ниво.

Най-добрата развръзка за него ще е да триумфира във всеки от оставащите два кръга като в същото време, имащият аналогичен точков актив, тим на Сион, който е позиция по-напред благодарение на по-добрата си голова разлика, да допусне грешка.

Програмата на Тюн е много трудна като тук има домакинство на Базел, а в последния кръг ще гостува на Цюрих. Все пак Базел вече е на такава позиция, от която няма как да спечели титлата, а в същото време мястото в „Лига Европа“ е гарантирано, така че ще може да си позволи да излезе с един необичаен за себе си състав в последните кръгове. От това ще произтече и поредната футболна голеада с участието на този тим.

прогноза: над 3.5 @ 2.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *