Футболни прогнози за 09.01.2020

Scorebg.com » Футболни прогнози за 09.01.2020

Лестър – Астън Вила

Лестър

„Лисиците“ направиха грандиозен удар с Брендън Роджърс и това, че си позволиха да предложат малко по-голяма заплата, отколкото имаха като бюджет през последните години, започва да им се отплаща. Нито един от предходните треньори (като оставим на страна онзи феноменален сезон, завършил със спечелването на титла) не беше в състояние да изгради толкова силен състав, буквално от нищото. Роджърс даже не се възползва и от това, което беше сътворено от предшествениците му като неговият тим разчита на коренно различен стил на игра – много комбинативен, с голямо притежание на топката и страшно много зрелище. През последните няколко седмици се наблюдава нещо все по-характерно за водещите английски отбори – направата на страшно много промени в състава по време на натоварения цикъл от двубои покрай празниците.

Лестър не остана назад като Роджърс използваше на моменти футболисти, които много рядко попадаха в обичайните му планове, давайки им шанс за изява точно в такива турнирни двубои. Това, че срещу Астън Вила следва да се изиграе не двубой от началните кръгове, а полуфинален такъв, определено ще накара северноирландския мениджър да излезе с възможно най-добрия си състав. След този случай следва и реванш на „Вила Парк“, така че за домакините ще е супер ако успеят даже да изградят по-сериозна голова разлика, която да им даде комфорт преди ответния сблъсък.

Астън Вила

Астън Вила ще играе много плахо и ще се защитава в страшно голям брой епизоди от визитата си. Тимът изпитва огромни затруднения с окомплектоването на състава си като контузените са половин дузина: МакГин, Таргет, Стиър, Уесли, Хийтън и Дейвис. Все пак в редиците на „виляните“ продължават да са Грийлиш, Хърихейн и Мингс, които са в основата на силните игри. Тимът на Уайлдър ще е много добре организиран в своята половина и ще остави развръзката изцяло за след почивката.

прогноза: под 0.5 гола на полувремето @ 3.90 в любимия ни букмейкър efbet

 

ПСЖ – Сент Етиен

ПСЖ

Пари Сен Жермен разгромява опонент след опонент, а серията на тима на местно равнище вече е внушителна. Въпреки, че в първенството допусна цели 3 загуби, колкото има и вторият – Марсилия, тимът е зашеметяващ като вече в 11 поредни сблъсъка (включително в тази серия и два от евро-турнирите) няма допуснато поражение. Последният такъв случай беше във визитата на Дижон, в която звездната селекция на Тухел отстъпи с 2:1, а месец по-рано, незнайно как, загуби домакинството си на Реймс с 2:0. Сент Етиен определено ще обърне внимание на това, че съперникът му е във феноменална голова серия.

Вече 5 поредни мача парижани реализират минимум по 4 гола, така че със сигурност ще са в добра позиция, за да погледнат към продължаването на серията си. Един от тези случаи беше точно срещу Сент Етиен и то във визита от първенството, която беше спечелена от Мбапе и компания с 4:0.

Сент Етиен

Все пак тази серия до известна степен губи от своята значимост, тъй като всеки от последвалите 3 двубоя беше с чувствително по-слаби тимове като Льо Ман, Амиен и Линас-Монтлери. Вече много дълго време се наблюдава една серия от редуване на крайно изразителен успех на ПСЖ срещу Сент Етиен и оспорван двубой помежду им. Вече 8 години „зелените“ нямат триумф срещу този съперник, което въобще не е изненадващо, но в немалка част от сблъсъците си с него, демонстрираха добър футбол и го затрудняваха.

Много трудно за тях ще е да стигнат до каквото и да било различно, от минимална загуба в това съперничество, но въпреки това ще направят опит. Има страшно много рутина в тази новоизградена отбранителна тройка на Сент Етиен между Дебюши, М‘Вия и Фофана, а със страж като Руфие, имащ вкус точно към такива двубои, то Сент Етиен няма да допусне разгром.

прогноза: под 3.5 @ 2.25 в българския winbet

Барселона – Атлетико Мадрид

Барселона и Атлетико Мадрид ще си съперничат в този полуфинален сблъсък от Суперкупата на Испания. Арена на съперничеството ще е Саудитска арабия, а стадионът на който ще се играят всичките двубои – „Крал Абдула Спортс Сити“ в Джеда. И Барселона, и Атлетико отпътуваха за надпреварата с най-добрите си футболисти.

Барселона

Контузените в редиците им не са толкова много като за Барселона това са: Тер Щеген, Дембеле и Артур, а към тази група се причислява и завърналият се от Истанбул Б – Арда Туран. Атлетико ще е единствено без Диего Коща и Поведа. Толкова пъти тези два отбора играха помежду си в рамките на последните години, така че вече едва ли има и с какво да се изненадат. Серията от двубои с малко голове помежду им придоби много сериозен вид като се изразява в 5 поредни случая. Последният, в който паднаха 3 или повече, беше през февруари преди 3 години когато Барселона се наложи с 2:1 в мач от турнира за купата на краля. Едва ли не откакто Диего Симеоне е начело на Атлетико, Барселона няма записан нито един разгром в това съперничество.

Нещо повече, „каталунците“ вкарват все по-рядко по повече от два пъти във вратата на този опонент. За последно сториха подобно нещо през 2015-а и то отново в сблъсък от турнира за купата. Атлетико продължава да играе страшно умело в дефанзивен план, а срещу Барселона във все по-голяма част от съперничествата се справя с опазването на Лионел Меси и точно благодарение на това прави така, че мачовете да завършват с малко голове.

Все пак точно аржентинецът получи една от редките си възможности срещу „дюшекчиите“ в последния двубой и я реализира, за да донесе победата на тима си и то насред „Уанда Метрополитано“. Барселона отново ще играе с 4-3-3, но срещу това 4-4-2 на Диего Симеоне ще има сериозни затруднения. Този сблъсък ще е много равностоен като головете въобще няма да са много.

прогноза: под 2.5 @ 1.90 съсзалог за гол-линия в bet365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *