Реал Мадрид – Барселона

Scorebg.com » Реал Мадрид – Барселона

Прогноза Реал Мадрид – Барселона

Реал Мадрид - Барселона

Прогноза за реванша за суперкупата на Испания

Реал Мадрид покори „Ноу Камп“ и вече гледа към спечелването на нова титла. „Белия балет“ направи една много, много голяма крачка точно в тази посока, покорявайки Каталуня преди няколко дни.

Реваншът обаче ще има много по-специфичен характер, като ще вметнем няколко от причините за това. На дневен ред стои отсъствието на Кристиано, който получи червен картон, а малко след това побутна съдията, като това не остана незабелязано и от многобройните камери. В

крайна сметка наказанието на суперзвездата на тима е за 5 двубоя, което ще го остави аут и от срещите в самото начало на сезона в Примера. Липсата на футболист с подобни умения и с подобно значение за клуба ще се отрази безкрайно неблагоприятно и сама по себе си мисълта, че той няма да е на пейката и няма да може да се появи на терена в заключителните минути (поради закъснялата си подготовка) ще нанесат много шумен шамар по амбициите на Реал Мадрид.

Точно това се разбра и от думите на Зинедин Зидан на вчерашната пресконференция, като той отбеляза, че липсата на Роналдо ще е много сериозна, а малко след това допълни, че във футбола няма невъзможни неща, стремейки се да внесе концентрация в редиците на тима си, въпреки сериозната преднина.

За кратката си кариера като треньор Зидан постигна безкрайно много и несъмнено загатна, че е способен да се превърне в един от най-великите треньори на всички времена. Той беше замесен и в един истински прецедент след като за първи път в историята Реал Мадрид и Барселона влизат в цели 3 срещи помежду си още преди началото на сезона.

Първата от тях (по време на предсезонната подготовка на двата тима в САЩ) беше спечелена от Барселона, втората – от Реал, а третата – кой знае ? Не липсат и двубои помежду им в Суперкупата, като за последно такъв се състоя през 2012-та като „белия балет“ спечели благодарение на повечето вкарани голове на чужд терен (след 3:2 на „Камп Ноу“ и 2:1 на „Бернабеу“).

Този път „каталунците“ ще трябва да се справят без Андрес Иниеста и Томас Вермален, които са с травми. Групата им за визитата на Реал включва: Тер Щеген, Силесен, Семедо, Пике, Бускетс, Ракитич, Денис Суарес, Масчерано, Меси, Пако Алксаер, Делофеу, Дин, Жорди Алба, Сержи Роберто, Андре Гомес, Аленя, Алекс Видал, Луис Суарес. Барселона ще разгърне потенциала си и ще е на обичайното си ниво насред „Сантяго Бернабеу“.

Суперкупа на Испания
къде:Естадио Сантяго Бернабеу; 00:00
двубой:Реал Мадрид – Барселона
прогноза: Х2 или Барселона +0.5 с азиатски хендикап
коефициент:~ 1.70 в любимия ни букмейкър bet365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *