ПСВ Айндховен – АЗ Алкмаар

Scorebg.com » ПСВ Айндховен – АЗ Алкмаар

Прогноза за ПСВ Айндховен – АЗ Алкмаар
ПСВ Айндховен - АЗ Алкмаар

Филипсите“ продължават да се ползват с неумението да задържат едно и също ниво в два поредни сезона. Това от една страна е хубаво, понеже им позволява да се надигнат и след шумни провали, да открият пътя на благополучието, пращащ ги обратно във висините. Не трябва да се пренебрегва обаче и това, че и обратният ефект е наличен – преди два сезона тимът беше забележителен в изявите си и спечели титлата, изпитвайки върховната сладост от това, тъй като преломният момент дойде точно във великото холандско дерби с Аякс няколко кръга преди края.

За сметка на това сезон по-късно същият капитулира от престола си, а там след дългогодишна суша се озова Фейеноорд (Ротердам). Големият пристанищен град изпадна в истинска еуфория, виждайки своите да вдигат 9-та си титла в историята на футбола. Същевременно обаче те остават твърде далеч от двата най-титулувани тима – Аякс (с 25 титли) и ПСВ Айндховен (с 20).

Филипсите“ завършиха на третото място в крайното подреждане и това означаваше само едно – участие в „Лига Европа“ през новия сезон. Пропадането им така и не беше овладяно след като точно те бяха замесени в най-голямата изненада на квалификационните кръгове на втория по сила евро-турнир. Отпадането от Осиек дойде като гръм от ясно небе за холандския колос, който първо загуби у дома с 0:1, а седмица по-късно упражнението се повтори с разликата, че голът за хърватите не отбеляза Баришич, а Бокай. Видяхме един безидеен, много план холандски тим, който беше принуден да преглътне един много шумен провал. Той обаче по никакъв начин не внася смут в начертания план за клубно развитие и не променя възгледите на ръководните органи.

Доверието им към наставника Филип Коку е безгранично и то даде необходимите резултати преди три сезона, когато тимът беше в аналогично положение, а холандецът отново остана на поста си след подобно сътресение. Той проведе поредната предсезонна подготовка на тима, която не се отличи с добри резултати в контролите, в които незнайно поради каква причина, но нападението не осигури обичайния приток от голове. За най-голямо съжаление на тима и неговите безбройни запалянковци, това продължи и в официалните срещи като за 180 минути срещу Осиек, хърватският страж не беше преодолян и веднъж. Като се добавят и разделите с Дейви Пропер, Джетро Вилемс, Ектор Морено и Андрес Гуардадо – футболисти, за които тимът получи малко повече от 20 милиона евро.

Привличането на Ървинг Лозано от мексиканския Пачука ще се превърне в едно от най-важните действия на ръководството. Общо взето с неговото привличане и това на централния бранител Дерик Лукасен (именно от редиците на предстоящия съперник) се изчерпва селекцията на Коку. Той обаче има вече изграден състав и с няколко козметични промени в него, тимът ще е готов за завръщането си на върха в страната. Локадия, Бергвайн и Лозано ще сформират изумително нападателно трио, което ще всява страх във всяка една противникова отбрана. Николас Исимат-Мирин и вече споменатият Дерик Лукасен (на който се възлагат големи надежди) ще се нуждаят от известно време, за да се сработят в средата на отбранителния вал на тима.

Докато колебанията при ПСВ са налични, но все пак тимът намира път към върховите позиции, то при АЗ Алкмаар това въобще не е така. От спечелването на последната титла през 2008/09 тимът върви само надолу и се задоволява максимум с участие в „Лига Европа“. В заключителните акорди на миналия сезон пък изживя един тотален срив, превърнал се в един от най-големите провали в цялата клубна история.

Тимът имаше решителен плейоф срещу Утрехт за определяне на последния холандски представител в „Лига Европа“ при схема на провеждане от две срещи на разменено гостуване. Момчетата на Йон Ван ден Брьом размазаха опонента с 3:0 у дома, но в реванша бяха безобразни и отстъпиха със същия резултат. Дузпите решиха изхода в полза на Утрехт, а АЗ Алкмаар пропиля една добра възможност да участва в „Лига Европа“ за пореден път.

Цялата отбрана на тима е изградена от футболисти на вече напреднала футболна възраст – над 27 години. Единственият представител, който не влиза в тази графа, е Пантелис Хацидиакис, който изпусна първата дузпа срещу Утрехт. Същият този отбор загуби един от най-прогресиращите си футболисти – Дерик Лукасен, за който вече вметнахме, че потегли към „Филипс щадион“.

Настоящият окаян вид на АЗ Алкмаар по никакъв начин няма да позволи на тима да се прибере с точков актив от пъруването си до Айндховен. Само 10 дни след неистовия провал в „Лига Европа“ ПСВ ще има коренно различен облик и отново ще се наслаждава на футбола !

Холандия – Ередивизия
начало:12 Август 2017; 19:30
двубой:ПСВ Айндховен – АЗ Алкмаар
прогноза:Айндховен
коефицинт:1.40 в избран от Вас букмейкър
статус:Спечелен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *