Прогнози за шампионска лига – 9.12.2020

Scorebg.com » Прогнози за шампионска лига – 9.12.2020

Аякс – Аталанта

Холандците предизвикаха истински фурор в турнира само преди няколко месеца когато достигнаха до едно от последните препятствия. В крайна сметка малко не им достигна, за да довършат започнатото и да играят за трофея. Коренно различно е положението за тях сега, когато са съвсем близо до отпадането. Парадоксалното е, че в същото време са и все толкова близо до класирането. За да се увенчаят с него те са задължени да спечелят трите точки.

Равенството няма да им помогне, като ще остави статуквото в изходна ситуация. При всички положения Аякс ще продължи участието си на европейската сцена, тъй като намиращият се на последното място в групата – Мидтиланд има само една точка и даже и да спечели последния си двубой, то няма как да подобри класирането си. Аякс се пропука много сериозно срещу Твенте през уикенда и със сигурност няма да разгърне най-добрия си футбол и срещу Аталанта. Някаква криза обхвана и „бергамаските“, които вече много дълго време не са демонстрирали обичайната си класа в нападение.

Безумно е и това, че всеки от последните им 5 двубоя завърши с „под 2.5 гола“, което е нещо много нетипично за тях. Най-накрая те ще демонстрират подобрние в любимото си отношение и ще се справят с тази неособено стабилна холандска отбрана. Аталанта ще използва най-силното от играта си – своето нападение и ще довърши започнатото, като просто няма да позволи на отбора на Тен Хаг да разгърне качествата си.

Подтикнат от провала през уикенда, Аякс отново няма да е на необходимото ниво.

прогноза: 2 (+0.5АХ) @ 1.70

 

Лестър – АЕК Атина

Лестър, който рано-рано си подпечата излизането от групата, ще премери сили с АЕК Атина в заключителния кръг. На няколко пъти „лисиците“ си позволиха да не играят с най-добрия си състав, като това в крайна сметка няма да им попречи да завършат на първото място в групата. Преди откриването на последния кръг те са на върха с 10 точки, но точно толкова имат и португалците от Брага, като превъзходството на Лестър се изразява единствено на по-добрите резултати в директните двубои.

В този заключителен кръг Брага приема тима на Зоря Луганск, който не играе за нищо и едва ли ще допусне грешна стъпка, така че Лестър е задължен да спечели срещу АЕК, ако няма намерението да се вкара в много по-труден жребий още за първия кръг от елиминациите. „Лисиците“ вкарват страшно много голове, като тук за пореден път ще го демонстрират. Роджърс не сменя по никакъв начин формацията си в първенството, местните турнири или международните. Той играе с 3-4-2-1 като нападението му е прекрасно. В него се подвизават Варди и Мадисън, като третата позиция все още няма твърд титуляр.

В последно време на нея се подвизават най-различни футболисти – Юндер, Айозе и Прает. Лестър ще е все толкова разкрепостен и в този сблъсък, като просто няма да остави възможност за противодействие на своя опонент. АЕК се провали както срещу Брага в последното си домакинство, губейки с 2:4, така и срещу Панатинайкос в едно от големите дербита на страната, така че със сигурност не е в най-доброто си състояние. Гърците ще си позволят да играят отворен футбол и да се включат в голеадата на своя опонент.

 

прогноза: над 2.5 @ 1.60

 

Байерн Мюнхен – Локо Москва

„Баварците“ си подпечатаха спечелването на групата с много сериозна лекота. Все още има сериозни въпросителни около това как ще се разпределят останалите позиции в групата. Другото сигурно е, че Локомотив Москва няма как да погледне към втората позиция при каквито и да било обстоятелства. Максимумът за футболистите на Николич, които преди няколко дни се справиха с Рубин с 3:1, ще е третото място и то единствено при положение, че някак си победят Байерн Мюнхен, а в същото време Атлетико Мадрид запише победа или равенство срещу Залцбург.

Байерн вървеше безпогрешно като загуби точки единствено в 5-ия си двубой, в който се наложи да гостува на Атлетико Мадрид и просто излезе с един много рядко срещан свой състав. Голяма част от обичайните титуляри липсваха и точно заради това се считаше, че „дюшекчиите“ ще запишат победа, която щеше да им гарантира и второто място в класирането. Нищо подобно не се случи след като Мюлер изравни от дузпа малко преди края и така остави Атлетико Мадрид да реши дали ще се класира или не във визитата си на австрийския Залцбург.

Този Байерн Мюнхен разполага с толкова много класа в редиците си, във всеки един свой двубой се забавлява, а срещу Локомотив Москва ще го направи отново. Момчетата на Флик разгръщат прекрасен футбол, който ще е на показ за пореден път.

 

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 1.70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *