Прогнози за шампионска лига – 08.12

Scorebg.com » Прогнози за шампионска лига – 08.12

Барселона – Ювентус

Просто по време на първия сблъсък между тези тимове се видя колко сериозно е превъзходството на Барселона. Испанският колос изигра най-силния си двубой от повече от година насам, макар в чисто голово отношение да имаше много по-резултатни победи. Той се наложи с 2:0 над италианския си опонент насред неговия стадион, но всъщност крайният резултат можеше да е много по-изразителен. Барселона демонстрира тотално превъзходство, като даже тези три отменени гола на Мората, вкарани същност от може би едва трите положения на „старата госпожа“ в хода на целия двубой, не променят случилото се.

Някак си точно когато следваше Барселона да загърби несполуките и всички тези ударни моменти, случващи се през последните месеци, допускаше шумни провали. Първо дойде поражението от Атлетико Мадрид в края на ноември, а само преди дни звездната каталунска селекция незнайно как загуби визитата си на Кадис и така се озова на небивала дистанция от върха в Примера дивисион.

Мачът с Ювентус ще е от коренно различно русло, а точно след последната загуба Барселона ще погледне просто към това да повтори изумителния си футбол от първия сблъсък със същия опонент и да запише същия резултат, въпреки че вече на практика не играе за нищо.

„Каталунците“ са на върха в таблицата, а за да загубят водачеството, то трябва да отстъпят с 3:0 или повече в това си домакинство, което просто е немислимо.

Юве отново демонстрира неособено добър футбол и добре, че има Кристиано Роналдо в редиците си, иначе положението щеше да излезе извън контрол. Даже и той няма да е в състояние да компенсира слабостите в част от останалите позиции на терена, така че Барселона ще се справи и в ответния сблъсък, затвърждавайки успеха си в Торино. Просто желанието на Ювентус да инвестира по-малко, взимайки за треньор Андреа Пирло, който тепърва прави първите си стъпки, се яви пагубно. Това наруши страшно много установения прогрес по времето на Масимилиано Алегри, който със сигурност е един от топ италианските треньори.

При него Ювентус беше коренно различен, много по-добър и готов да се бори за титлата не само в страната, а и в най-силния евро-турнир. Пирло просто няма как да превърне отбора в нещо подобно, а продължи ли със същия си подход, да поглежда към това инвестира по-малко в неутвърдени наставници и футболисти, Ювентус просто ще се превърне в тим, който трудно ще стигне и до титлата в Серия А.

За първи път от много години насам „старата госпожа“ среща затруднения в това си начинание, вече е на 4-та позиция в таблицата след края на 10-ия кръг, а само преди няколко дни се измъчи до краен предел с отчайващия си към момента градски съперник Торино. Просто това не е Ювентус, който сме свикнали да наблюдаваме, а ответния двубой с Барселона ще затвърди това.

прогноза: 1 @ 2.05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *