Прогнози за Италия – Серия А

Scorebg.com » Прогнози за Италия – Серия А

Рома – Ювентус

Мега дербито на неделния ден в италианския футбол. Вчерашното зрелище между Интер и Аталанта – други два от водещите тимове, определено прикова вниманието, но това, което ще предложат Рома и Ювентус ще е още по-качествено. От самото начало ще разгърнем това, което ще изиграе най-голяма роля за излъчването на краен победител, а именно безкрайно сериозното домакинско преимущество в този спор през последните години.

Рома

Последният случай, в който гостуващият тим го е спечелил, без значение кой е той, е от 2014-а година, когато Ювентус се наложи с 1:0 насред „Олимпико“ благодарение на безкрайно късен гол на един футболист, който така и не се запомни с нещо повече, освен с този гол, Пабло Освалдо. Той намери противниковата врата в 94-та минута и така донесе успеха на своите. Точно 11 поредни мача (след този) нито веднъж гостите не са печелили, а цели 8 от въпросните случаи са спечелени от домакините. В последните 4 издания на дербито дори гостуващият тим не се разписа, така че определено предстои сериозно изпитание за Ювентус с оглед на това, че отива на „Олимпико“.

Последният сблъсък между тези тимове беше от месец май когато римляните се наложиха с 2:0 отново на своя стадион, но това се случи едва два кръга преди края, когато те се бореха за завършване по-напред и участие в европейските клубни турнири, а Ювентус вече беше предрешил титлата. Рома се пропука едва на няколко пъти през този сезон, но последният от тях все още носи много голямо разочарование като се случи едва преди седмица и то срещу тима на Торино у дома. Белоти с двете си попадения просто съкруши своя домакин и така сложи край на дългата му серия от поредни мачове без загуба.

Ювентус

При Ювентус през този сезон се забелязва една разколебаност в случаите, в които се налага да гостува. За първи път от сезони насам тимът не се чувства така комфортно във визити на тимове като Фиорентина и Лече. Това, че загуби от Лацио впоследствие, не е толкова изненадващо, при положение, че точно „орлите“ са в огромен подем. За пореден път, всичко, казано по-горе, ще се затвърди в това дерби и Рома просто няма да го загуби.

 

прогноза: 1 (+0.5АХ) 1.75

 

Парма – Лече

Парма

Парма отстъпи страшно лесно във визитата си на „бергамаските“ в предходния кръг и въпреки това е едно от най-откритията на сезона. Тимът, който само преди няколко години започна от аматьорските дивизии на италианския футбол, не само, че се завърна на най-високо равнище, а и е на път толкова скоро да се утвърди в горната половина на таблицата. Парма се наслаждаваше не само на успехите си, а и на това да има силно позитивна голова разлика, но последното беше нарушено точно след загубата от Аталанта, за която стана на въпрос малко по-рано. Това по-скоро беше някакво брутално изключение, отколкото обичайно представяне за тима. Много, много рядко в мачовете му не само, че се стига до такива гръмки поражения, а и до това да падат много голове.

Точно Парма е един от тимовете в Топ 10, в чиито срещи феновете са станали свидетели на най-малко голове. Лече инкасираше страшно много през първия дял от първенството, но започна втория по коренно различен начин. Неговият сблъсък с Удинезе вървеше към безлично реми преди голямата звезда на опонента Де Паули просто собственоръчно да донесе трите точки на своите, реализирайки единствения гол в мача.

Лече

Само седмица по-късно Лече ще подобри още повече играта си в собствената половина и ще допусне още по-малко положения пред опонента за реализиране на гол. Това, което отново ще попречи на тима да разгърне най-добрия си футбол, отново ще е свързано с контузиите.

Имбула, Фимоци, Думанчич и Фабри все още са в лазарета, така че Лече просто ще се надява на това да не загуби този сблъсък. И едните, и другите се провалиха, а в директния си спор желанието им ще е да подобрят играта в собствената си половина, така че под 2.5 гола при този коефициент, просто е най-добрата прогноза.

прогноза: под 2.5 @ 2.20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *