Прогноза за Манчестър Сити – Лион

Scorebg.com » Прогноза за Манчестър Сити – Лион

Манчестър Сити – Лион

Манчестър Сити - Лион

Обоснова прогноза за Манчестър Сити – Лион

Манчестър Сити е един от звездните отбори не само в Европа, а и в целия свят и най-нормалното нещо е да се надява да спечели всички възможни трофеи. Един от тях вече влезе в клубната витрина (след като тимът триумфира срещу Челси във финала за Къмюнити Шийлд), а останалите все още са налични, така че „гражданите“ ще направят всичко по силите си, за да влязат в един много престижен клуб.

Това, с което изумяват феновете на футбола (и с което всъщност си печелят нови фенове през всеки следващ ден) се основава на офанзивната им нагласа. От години насам, дори по времето на Пелегрини, те разчитаха страшно много на играта си в преден план, а впоследствие това продължи да е неотлъчна част от техния тим.

Манчестър Сити

Това е и нещото, което шейх Мансур (собственикът на тима) желае да вижда. Още с назначаването на Хосеп Гуардиола, макар да не го огласи, той целеше триумф на най-високото стъпало – в „Шампионска лига“, който обаче убягна на испанеца през миналия сезон. През този положението не е никак по-различно при изявите на тима му, който играе офанзивно, бележи голове, печели мачове, общо взето всичко обичайно.

В Премиършип върви много добре, като оставим настрана една среща, в която беше силно ощетен от съидйска гледна точка (срещу Уулвърхямптън) и в която всъщност допусна единствената си грешна стъпка.

Срещу Лион отборът ще направи дебюта си в най-престижния евро-турнир през сезона и ще е крайно амбициран да направи възможно най-доброто представяне още повече след като вече изостава от Челси и Ливърпул в страната и не бяха никак малко хората, които заговориха, че през тази година „гражданите“ няма да са безупречният отбор от миналата. Изобилието от класа в техните редици е обичайно и ще им позволи да стигнат до заключителната фаза на турнира и през този сезон (особено и при благосклонен жребий). Много трудно се забелязват слаби места в тима на „гражданите“, в който има около 25 футболисти, напълно равностойни на най-различни позиции.

Много важно за тима е това, че топ-реализаторът му – Серхио Агуеро е във върхово състояние и бележи гол след гол. Дискусионно е при това положение дали Габриел Жезус ще бъде въвлечен в стартовия състав или пък Пеп ще продължи да разчита на схемата си с един типичен централен нападател. Двете крила в неговата схема са неизбежни, като през миналата седмица най-накрая в старотвия състав беше върнат Лирой Сане, а той дори се отчете с гол.

Лион

Мястото на Рахийм Стърлинг отдясно е гарантирано (въпреки че и за него през последната седмица се изговори страшно много, най-вече затова, че има разногласия с ръководството по отношение на очаквания му нов договор). И срещу Лион отборът ще излезе с 4-3-3 като ще разчита безкрайно много на изявите си в преден план, докато тези в отбрана ще останат второстепенни. Футболистите на Женесио има много блясък, много бъдеще пред себе си, но на този етап не е формират някой от онези отбори, способни да се противопоставят на Манчестър Сити на „Етихад“.

Бруно Женесио продължава да се сблъсква с това, че гради отбор, а впоследствие се разделя с някои от топ-футболистите си. Всичко това налага отново и отново той да прави промени в състава си, които всъщност не са желани от негова страна. Той играе с 4-2-3-1, като освен това средната възраст на отбора му е много ниска. Това е един от най-младите отбори не само в страната, а и в цяла Европа на толкова високо ниво. Ндомбеле, Тусар, Траоре, Ауар и дори капитанът Фекир – всички те са футболисти на неособено голяма футболна възраст, които разполагат със забележителни умения. Отбраната, която е в процес на реконструкция, е голямата слабост на тима, а срещу Манчестър Сити това ще донесе страшно много главоболия.

В двете си гостувания от началото на сезона футболистите на Женесио така и не стигнаха до победа, докато в домакинствата си Манчестър Сити е 3 от 3, печелейки срещу Хъдърсфийлд, Нюкасъл и Фулъм (и в трите случая при над 2.5 гола).

Този толкова пленителен отбор на Хосеп Гуардиола ще продължи да изумява с изявите си в заключителната фаза и отново ще бъде част във футболното зрелище на деня.

 

прогноза: над 3.5 гола @ 1.90 в efbet – Загубен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *