Обосновани прогнози за 30.12.2019

Scorebg.com » Обосновани прогнози за 30.12.2019

Ал Хилал – Ал Адал

Ал Хилал, който има много голямо желание да се утвърди като най-голямата футболна сила в Саудитска арабия, изостана страшно много от върха. Това по никакъв начин не означава, че тимът вече няма шансове за титлата. Към края на 13-ия кръг той е 7-и в подреждането, което само по себе си загатва за изоставането му. Въпреки това пасивът му от водача в таблицата Ал Насър е 8, като по-важното в случая е, че има цели 3 изиграни двубоя по-малко от него.

Всичко това се случи след като Ал Хилал беше представител на континента на Световното клубно първенство и следваше неговата програма да бъде сериозно нарушена. Отлагането на няколко двубоя доведе дотам, че тимът да е 7-и в подреждането, но въпреки това, спечели ли отложените си двубои, то дори ще оглави класирането.

Изненадващото около него е това, че не спечели в нито един от последните 3 кръга в първенството. Набързо ще вметнем няколко много важни неща около същия този отбор. Негов треньор е Разван Луческу, а част от състава са много добре познати футболисти от сериозен калибър като: Бафетимби Гомис и Себастиан Джовинко. Останалите чужденци в редиците му са само трима като това са: Крибин, Хюн-Соо, Курди и Куейер.

Всеизвестно е колко голяма е ролята на дуото Гомис – Джовинко за функционирането на нападението на тима. Точно двамата ще са в основата на всичко най-интересно, случващо се в предни позиции. Ал Адал е вторият най-слаб отбор в първенството като влиза в този двубой от предпоследното 15-о място, като освен това е в серия и от 3 поредни загуби. Разликата в класите е много сериозна и точно тя ще донесе изразителен успех на Ал Хилал.

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 1.65

Дарби Каунти – Чарлтън

Изоставането на Дарби Каунти и Чарлтън е очевидно като те са все по-основна част от тимовете от втората част на подреждането. „Овните“ са с 27 точки като са на 6 над зоната на изпадащите и определено са много по-близо до нея, отколкото до тази на промоцията. До края на сезона обаче предстои да се изиграят още малко над 20 кръга, така че ако по някакъв начин внесат огромно подобрние в представянето си, ще имат възможност да погледнат и към нещо повече. Трудно обаче в настоящото им положение, при което и играта, и резултатите им просто не вървят, те ще са способни да го направят. Още повече, че лазаретът им е едва ли не пълен. В него са: Кио, Еванс, Кларк, Хъдълстоун, Шини, Ания и Бенет. Лоурънс пък е с наказание за натрупани жълти картони, така че и той е аут от този двубой.

Подобно е положението и в редиците на Чарлтън. С контузии са: Галахър, Липси, Пейдж, Уилиамс, Еймъс, Фийлд, Кайал, Леко, Форстър-Кески и Кълън. Голяма част от изброените отсъстващи и в двата състава са бранители, така че въобще няма да е изненадващо ако този двубой се превърне в поредния, в който те демонстрират огромни слабости при играта в собствената половина. При голмайстори като Макоули Бон и Мартин Уагхорн в двата тима, то определено головете ще са налице.

Чарлтън загря подобаващо точно за един такъв двубой след като в рамките на всеки от последните си 3 едновременно както реализира минимум по два гола, така инкасира и точно по толкова. Трите точки от тази среща ще са в състояние да пратят своя притежател на позиция в средата на класирането и да доведат до трайно отдалечаване от зоната на изпадащите, което значи страшно много. Точно нападателите, за които беше отбелязано малко по-горе – Уагхорн и Бон ще са над всички, а головете в мача ще изобилстват.

прогноза: над 2.5 @ 1.90

Клуб Америка – Монтерей

Мексиканската Апертура е едно от първенствата, които се провеждат по много нетипичен за съвременния футбол начин. Част от нея са 19 отбора като се играе всеки срещу всеки, само по веднъж. Към края на всичките тези двубои, организирани в 18 кръга, тимовете от Топ 8 играят на директни елиминации в по два двубоя, като се започне съответно от 1/4-финали. Така точките, които са спечелени до въпросния момент, просто нямат особено значение, а отборите решават всичко в директните си противопоставяния.

Точно един от участниците във финала – Монтерей, завърши на 8-то място по време на редовния сезон, след което отстрани Сантош Лагуна и Некакса, като във въпросните 4 двубоя записа 3 победи и 1 равенство. При други обстоятелства и това равенство можеше да се превърне в победа, но то беше до голяма степен продиктувано от разгромния успех в първия двубой срещу Сантош Лагуна – с 5:2 и така реваншът на практика нямаше особено значение.

Монтерей

Монтерей беше на забележително ниво и в първия финален двубой като го спечели с 2:1 на своя стадион, но предстои така важното гостуване на „Азтека“. Клуб Америка разчита страшно много на своя треньор – Мигел Ерера, който е един от най-добрите в цялата страна през последните години. Той продължава да разчита на 4-4-2, което е все по-рядко срещано за мексикански отбор. Извън сметките му за реванша остава дясното крило Себастиан Кордова, който получи директен червен картон в първия двубой. Изненадващото беше това, че Монтерей не започна с Винсент Янсен и Мигел Лаюн, които са двама от най-класните му футболисти, в същия този двубой.

Точно холандецът, който преди няколко години беше част от редиците на Тотнъм, е водещият реализатор в плейофната фаза на Апертурата, така че определено ще има с какво да допринесе за благополучието на своя отбор. Получилият се само преди 3 дни резултат е такъв, който оставя развръзката изцяло отворена, а двата тима ще изнесат едно посредствено първо полувреме, което ще се окаже и в основата на получаването на двубой с малко голове.

прогноза: под 2.5 @ 1.90

Макаби Петах – Ирони Ришон

Дербито на втората дивизия от израелския футбол, известна като Лига Леумит, е между тимовете на Макаби Петах и Ирони Ришон. Това са най-силните участници в дивизията като напълно закономерно заемат първите две места в подреждането.

Макаби Петах все още е непобеден, а вече изминаха 16 кръга от първенството, в които тимът има 11 триумфа и 5 ремита. Точно той е с най-резултатното нападение в цялата лига като дотук е с 35 реализирани попадения, а в същото време е допуснал 15. В последно време обаче ремитата на сметката на водача в подреждането чувствително се увеличиха – цели 3 в обхвата на изминалите 5 кръга – срещу Акко, Апоел Катамон и Ноф Хагалил. Същият този отбор на Апоел Катамон, който е 3-и в подреждането, записа победа срещу Ирони Ришон само пред няколко дни и така се превърна в едва 3-ия тим, стигнал до победа срещу втория в подреждането.

Тимът на Ирони Ришон е много силен когато става на въпрос за неговите изяви като гост. Той спечели 6 от 8-те си визити през сезона като освен това допусна общо едва 5 гола във всичките си излизания от собствения стадион. Изненадващото около отбора на Макаби Петах е това, че в последно време падат все повече голове в двубоите с негово участие. Във всеки от последните 4 и двата тима се разписаха.

В същото време когато стане на въпрос за това съперничество между Макаби Петах и Ирони Ришон, то няма как да се пропусне да се отбележи една много рядко срещана серия за израелското първенство – всеки един от последните 9 директни двубоя между тези двубои завърши с вкарването на голове и в двете врати. Положението преди началото на това издание на съперничеството е такова, че и Макаби Петах, и Ирони Ришон няма да поглеждат особено често към противниковата врата и така ще се получи мач с малко голове.

прогноза: под 2.5 гола @ 1.90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *