Обосновани прогнози за 13.12.2019

Scorebg.com » Обосновани прогнози за 13.12.2019

Прогноза за Лил – Монпелие

Лил се превръща все по-трайно в един от водещите тимове в цялата страна. В рамките на последните две години същият този тим произведе не един или двама футболни таланти. Всеизвестно е, че от него към големия футбол тръгна Никола Пепе, който въпреки това, че все още не е способен да намери най-добрата си игра в английския елит, разполага с неоспорими качества. Все по-често тимът стига до победи с по 1:0, което със сигурност е дало своето отражение и върху формирането на коефициентите по отношение на головете в идния двубой.

Треньорът на „кучетата“ – Галтие подходи по много умел начин във визитата на Челси в средата на седмицата, която нямаше ни най-малко значение нито за него, нито за тима му, при положение, че кръг преди края разликата спрямо 3-ия в подреждането беше цели 7 пункта. Така Галтие просто остави голяма част от обичайните си титуляри на пейката, като основните в тази група бяха офанзивните футболисти – Осимен и Иконе. Същото беше в сила и за Фонте, и Санчес, така че със сигурност Лил ще има настроение за игра в домакинството си на Монпелие. За него на разположение няма да са контузените: Сумаоро, Мандава и Уеа.

По-сериозен е броят на отсъстващите в редиците на Монпелие, като в него се включват: Каибуе, Фери, Мендеш, Шотар и Коза. Най-радващото за гостите е чувствителното подобрение във формата на централния нападател Делор. Точно той ще е най-голямата заплаха за вратата на „кучетата“. Само по себе си, това че коефициентите за падането на много голове в двубоя са толкова високи, е безкрайно изненадващо и то при положение, че Лил е един от най-резултатните отбори в цялата страна, отнасяйки това до домакинствата.

В страшно голям брой от двубоите на своя „Стад Пиер Муроа“ тимът се разписа и в двете полувремена, така че това е поредното нещо, което ще превърне съперничеството в истински футболен спектакъл с много голове.

прогноза: над 2.5 @ 2.50

Хофенхайм – Аугсбург

Така важен сблъсък за тимове от крайностите. Хофенхайм изпадна в тежко състояние и вече месец не е способен да намери изход от него. Не само резултатите, а и самият стил на игра на тима коренно се промени и то в негативна посока, а точно в този кръг насреща му застава един от най-бляскавите отбори, колкото и изненадващо да е, в рамките на последните два месеца.

Аугсбург беше потресаващ в първите кръгове, но впоследствие някак си просто преоткри своята игра и започна не само да печели, а и да надиграва съперниците си и то с лекота. Вече 8 кръга същият този отбор не просто, че няма загуба, а записа цели 6 победи, които му позволиха да се изкачи до 12-то място в подреждането. С още един триумф точно в този кръг, поне временно, ще влезе в горната половина на класирането, като ще изпревари Айнтрахт Франкфурт и Унион Берлин, и ще се изравни по точки с Волфсбург. Флориан Нидерлехтнер – това е футболистът на момента в редиците на гостите. Точно той се разписа в последните три кръга и беше в основата на целия този огромен прогрес. Със сигурност точно Нидерлехтнер ще създаде страшно много главоболия за и без това пропускливата отбрана на Хофе.

Единственият удар по гостите е свързан с контузиите. В лазарета им продължават да са: Фрамбергер, Финбогасон, Кедира, Круецо, Гьотце и Сухи, а с наказание за натрупване на жълти картони е Варгас. Това все пак няма да се окаже определящо за крайния изход и няма да повлияе толкова съществено на прогресиращия им тим. Той просто подобри изявите си в собствената половина и така потегли в правилната посока. Точно срещу Хофенхайм, че макар и като гост, Аугсбург ще е в състояние да се разпише и да се поздрави с пореден прекрасен резултат, че дори и с увеличаване на точковия си актив, продължавайки супер серията си.

прогноза: Х2 @ 1.90

 

Алавес – Леганес

Алавес, който преоткри кариерата на Лукас Перес, все още е в близост до зоната на изпадащите и въпреки това, все пак прави известни крачки в желаната посока. Тимът увеличи много чувствително актива си – с цели 6 пункта в рамките на едва два последователни кръга в средата на ноември месец. Победите над Валядолид и Ейбар бяха изразителни като освен това бяха гарнирани и със завършек без инкасиран гол, но след това дойдоха големите несполуки – двете поредни поражения – от Реал Мадрид и Гранада. По-изненадващото в случая е, че Алавес оказа сериозна съпротива на „белия балет“, но не съумя да стори същото срещу Гранада. Това, че дълго време тимът беше сред най-нискорезултатните, със сигурност дава своето отражение и върху голяма част от прогнозите, отнасящи се до това, че в задаващото съперничество ще има малко голове.

Точно в един такъв двубой между тимове, които просто няма да изпитат никакво удовлетворение от точката, а в същото време се познават много добре, е изненадващо, че нагласите са за някаква подобна развръзка. Точно в този двубой си заслужава и то много да се изпробва тази зачеркната от букмейкърите прогноза за много голове и най-вече за покриване на линията от 2.5 и то при положение, че в редиците и на двата тима има изявени реализатори, каквито са Перес и Ен Нейсири.

Основната спънка за печалба на тази толкова изненадваща в случая прогноза е това, че едва ли не по традиция двубоите на Леганес като гост протичат с вкарването на малко голове. Само един от последните 5 завърши с вкарването на минимум 3 гола като това се случи при загубата насред „Сантяго Бернабеу“ от Реал Мадрид с 5:0. Определено печалба при тази толкова изненадваща развръзка изглежда трудна, но всичко, казано дотук, загатва за това, че точно над 2.5 в случая просто си заслужава да се изпробва.

прогноза: над 2.5 @ 3.00

 

 

Етър – Ботев Враца

Етър Велико Търново

Етър Велико Търново отново и отново демонстрира неспособността си за правилен избор на треньор. Казаното в предишното изречение е изцяло в сила за привличането на Росен Кирилов. Точно преди да поеме поста, той беше начело на „бистришките тигри“, като там, определено с оглед и на възможностите на тима, направи някои добри неща. Като цяло обаче неговият стил на игра въобще не кореспондираше с това, от което Етър имаше нужда. „Болярите“ понесоха огромен удар от това, че Красимир Балъков пое поста на селекционер на националния отбор, но въпреки това нямаше абсолютно никакво място за лоши чувства между двете страни. Точно Балъков е безкрайно обичан във Велико Търново и със сигурност и в бъдеще, рано или късно, отново ще поеме Етър.

Той беше изпратен с възможно най-добри чувства към новото си предизвикателство, а неговият последовател – Росен Кирилов, меко казано, опропасти всичко, изградено дотогава. Тимът загуби своя облик и безкрайно изненадващо беше това, че той се задържа толкова дълго време. Само преди няколко дни Кирилов беше освободен, а на поста беше назначен Петко Петков. Последният е един треньор, който не е толкова известен, но точно той сътвори много добри неща през последните две години. Неговият стил на игра е много офанзивен и със сигурност ще допадне на Етър, като с назначаването му тимът направи един супер удар.

Ботев Враца

Точно срещу Ботев Враца и то в дебюта си, дори той няма да е способен да преобрази отбора, а и това, че стадион „Ивайло“ въобще не е в добро състояние, със сигурност ще се отрази на качеството на игра. Врачани също са в тежко състояние, като при тях положението е много сходно с това в Етър. Обичаният в града доскорошен треньор на местния тим – Сашо Ангелов, беше освободен, а Антони Здравков застана на негово място.

Последният, разчитащ на коренно различен начин на игра, трудно ще задържи тима в елита. Точно той ще направи така, че съперничеството с Етър да потегли в посока на малкото голове и тази прогноза да се превърне в печеливша.

 

прогноза: под 2.5 гола @ 1.70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *