Обосновани прогнози за 10.09.2020

Scorebg.com » Обосновани прогнози за 10.09.2020

ХИФК – ХИК Хелзинки

ХИК Хелзинки поглежда отново към титлата след като окупира първото място и се доближава все повече до крайния триумф. Все пак остават страшно много игрови седмици, в които събитията не е изключено и да потеглят в друга посока. От известно време насам ХИК просто гради състав около дуото Риски в предни позиции. Всеки от двамата се разписа по два пъти във вратата на Мариехамн за триумфа с 6:1 в последния кръг. Просто положението за отбора на ХИК Хелзинки е много добро като отборът промени и формацията си на 4-3-3. Той играе все по-разкрепостено и записването на подобни разгромни победи на местно равнище въобще не е изненадващо. ХИФК е част от втората половина на таблицата. Тимът вкарва все по-рядко като в обхвата на последните три кръга намери само веднъж противниковата врата. Няма как този отбор да бъде сравняван с най-силния съперник в страната. ХИК Хелзинки е в една феноменална серия от 6 победи в рамките на последните си 7 сблъсъка с този опонент, като за последно загуби от него преди 4 години. Точно в този период от сезона, в който ХИК се наслаждава на най-добрия си футбол и на поредицата си от 4 триумфа със забележителна голова успеваемост, не се вижда как ще пропусне да добави нова победа към сметката си.

прогноза: 2 @ 1.50

 

Лудогорец – Локомотив Пловдив

Лудогорец се пропука на старта на първенството като отстъпи на Ботев Враца с 3:1. Не след дълго последва и най-голямото разочарование – поражението от Мидтиланд с 1:0, което означаваше  край на участието в най-престижната европейска надпревара през сезона.

Не измина много преди все пак „орлите“ да получат известна доза шанс след като жребият им отреди директно класиране за заключителния квалификационен кръг в „Лига Европа“. До тогава те са задължени да окомплектоват състава си, в който има страшно много нови попълнения. Този Лудогорец на Павел Върба е в пъти по-различен от онзи, който наблюдавахме през последните сезони. По никакъв начин обаче той не е по-добър от тима, осъществил първия голям пробив в групите на топ надпреварата на европейско ниво.

Лудогорец привлече някои добри футболисти в състава си и въпреки това ще продължи да изпитва известни затруднения. Все по-често и тимовете на местно равнище намират как да се противопоставят на „орлите“, а това не е никак добър знак за тях. Локомотив Пловдив на Бруно е един от отборите, които най-добре го правят. В първия официален сблъсък за този сезон точно това беше сторено от страна на „смърфовете“, които триумфираха със Суперкупата след триумф с 1:0 над Лудогорец, който като просто трябваше да е в пъти по-изразителен. Пловдивчани вече имат усет към това да бъдат равностойни на Лудогорец, а в този случай просто ще го повторят като отново головете няма да изобилстват.

прогноза: под 2.5 @ 1.90

 

Левски – Етър Велико Търново

Най-накрая отборът на Левски разгърна най-добрия си футбол и се наслади на един голям триумф. Това се случи във визитата на Монтана, която беше спечелена с 4:0. Събитията се развиха преди паузата за националните тимове, а самият треньор на столичани – Георги Тодоров отбеляза колко важна е тя за неговите футболисти. Все още в редиците на „сините“ продълават да се подвизават едва ли не всичките най-качествени футболисти от последния сезон. И въпреки това отборът все още не разгръща най-добрата си игра. За негова най-голяма радост триумфът над Монтана е факт с което и изкачването напред в таблицата.

Съперничеството с Етър, което ще се изиграе на „Георги Аспарухов“, е поредна прекрасна възможност за записването на три точки. Левски няма да съумее да повтори головата си успеваемост от сблъсъка с Монтана. „Болярите“ са друг от тимовете в елитната дивизия, които не се наслаждават на най-добрите си периоди. Положението при тях е същото като това при Левски, така че при сблъсъка на толкова еднообразни тимове, просто няма как да се получи грандиозно превъзходство за някой от тях.

Неотдавна Етър си тръгна и с точка от стадион „Георги Аспарухов“, а малко след това спечели още една от „сините“ и на своя стадион „Ивайло“. Поредният сблъсък между тях ще се развие отново с тотална липса на завършващи удари.

 

прогноза: под 2.5 @ 1.90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *