Павлюченко напуска Тотнъм

Scorebg.com » Новини » Павлюченко напуска Тотнъм

Нападателят на „шпорите” подписа с руския гранд Локомотив Москва и ще напусне „Уайт Харт Лейн” за да се присъедини към новия си тим през втория полусезон.
Смята се, че сделката за услугите на опитния руски национал възлиза на 8 милиона британски лири, макар от двата отбора все още да не са уповестили точната цифра.
30-годишният таран ще остане на стадион „Локомотив” в руската столица за три години и половина, след като сложи подписа си върху новия договор в петък и вече е официално играч на московския тим.
Добрите футболни новини за Локомотив Москва бяха уповестени на официалният уеб сайт на клуба:
„Руският нападател Роман Павлюченко подписа договор с Локомотив. Споразумението с нападателя е за три години и половина.”
Отдавна в медиите на острова се носеха слухове за напускането на Павлюченко, но след като босът Хари Реднап успя да привлече Луис Саха от Евертън през зимния трансферен прозорец, руският нападател официално отпътува за Москва.
Павлюченко премина на „Уайт Харт Лейн” от друг руски отбор Спартак Москава през 2008 година, като за престоя си в тима на Тотнъм е изиграл 113 мача, в които е отбелязал 42 гола.
В момента „шпорите” се намират на трето място в английската Висша лига, но ги чака тежко гостуване на Ливърпул в началото на следващата седмица. Повечето футболни специалисти нямат ясен фаворит за спечелването на сблъсъка, който ще се играе на „Анфийлд”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *