Данте преговаря с Байерн

Scorebg.com » Новини » Данте преговаря с Байерн

Бразилският бранител Данте изрази своята радост от възможността да премине в рекордьорът по брой титли в Бундеслигата Байерн Мюнхен през лятото.

28-годишният защитник на Борусия Мьонхенгладбах потвърди слуховете появили се в немската преса, че води преговори за преминаване на „Алианц Арена”.

Отборът на Юп Хайнкес е силно свързван с Данте, чиято клауза за откупуване в договорът му с Борусия възлиза на 4,6 милиона евро.

Бразилският бранител разкри, че преговорите с „баварците” вече са в напреднала фаза и той би бил изключително щастлив да заиграе с екипа на Байерн през следващия сезон. Повечето Бундеслига прогнози също твърдят, че опитния защитник ще премине на „Алианц Арена” в най-скоро време.

Данте заяви пред „ESPN Estadao”:

„Байерн водят преговори с моят агент, като в момента се доуточняват само някои детайли по сделката. Да играеш в такъв голям клуб би било сбъдната мечта за много играчи.”

„Това ще ми позволи да сбъдна една своя мечта, която е да играя в голям клуб и вероятно някой ден да успея да вляза в представителния отбор на Бразилия.”

Преминалият през 2009 година на „Борусия-Парк” от Стандарт Лиеж бранител се наложи като ключов играч в тима на Лусиен Фавре. Настоящият отбор на Данте се намира на четвърто място в Бундеслигата и ще успее да си извоюва правото на участие в евро турнирите през следващия сезона, твърдят редица прогнози за Евро Лига.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *