Вилаш-Боаш обясни решенията си за мача срещу Наполи

Scorebg.com » Новини » Вилаш-Боаш обясни решенията си за мача срещу Наполи

Вилаш-Боаш обясни решенията си за мача срещу Наполи

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш разясни след загубата с 3:1 от Наполи, защо е решил да остави извън стартовата единадесетторка Франк Лампард и Ашли Коул.

Отсъствието на две от звездите Лампард и Коул в титулярният състав за гостуването на Наполи в първия мач от осминафиналите на Шампионска лига бе изненадващо за много футболни прогнози  и експерти.

Коул влезе още в 12-та минута, след принудителна смяна на Хосе Босингва, а Лампард бе пуснат едва в 70-та минута на мача, което доведе до сериозни критики към португалския стратег.

34-годишният мениджър на „сините” е под сериозно напрежение заради недоволството на фенове и клуба от разочароващите пет мача без победа.

Въпреки това той е убеден, че е взел правилното решение за този мач, като обясни действията си по следния начин:

„Това са играчи с голям опит и те смятаха, че могат да помогнат на отбора. Аз напълно ги разбирам. Разбира се, че бяха разочаровани, но има решения, които просто трябва да приемат и да продължат напред.”

„Беше трудно да взема решението за Ашли. Сигурен съм, че след утрешната тренировка той ще продължи да се бори за титулярното си място в отбора, както винаги.”

„За Лампард и Есиен решението беше техническо.”

След тежката загуба от Наполи с 3:1, повечето прогнози за Шампионска Лига не дават големи шансове за участието на „сините” в четвъртфиналите на най-комерсиалният европейски клубен турнир.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *