Венгер: Арсенал имат шанс за титлата

Scorebg.com » Новини » Венгер: Арсенал имат шанс за титлата

Мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер не се отказва от титлата независимо, че вече отборът му стои на 11 точки зад водача Манчестър Юнайтед, след съботното равенство с Фулъм.

63-годишният френски стратег отказва да отпише своя тим от борбата за първото място във Висшата лига, независимо от слабата форма, която показва Арсенал напоследък.

Лондончани са спечелили едва един от последните си четири мача в местния шампионат и тяхното драматично равенство от 3:3 с отбора на Димитър Бербатов в събота ги оставя на осмо място в таблицата с 16 точки от 11 срещи, изоставайки от „червените дяволи” с цели 11 точки.

Пропускът на Микел Артета от дузпа в последната минута на срещата с „Котиджърс”, коства победата на Арсенал, които бяха сочени за фаворит от повечето футболни залози за този мач.

Венгер обаче вярва, че отборът може да се пребори за първото място в Премиършип.Той заяви пред репортерите в Англия:

„Смятам, че ние все още можем да спечелим титлата. Да, защо не?”

„В момента имаме известни трудности, но преди това бяхме много стабилни в защита. Срещу Фулъм обаче показахме известни слабости. Ако бяхме вкарали дузпата, никой нямаше да говори за това.”

„Имахме някой тежки моменти по време на мача, но можехме да спечелим.”

„Ние бяхме близо до победата, но в следващия мач трябва да успеем.”

В предстоящия кръг от Висшата лига, Арсенал посрещат Тотнъм у дома, като е трудно да се дадя ясна прогноза за мачове от този калибър, където се срещат два от най-добрите лондонски отбори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *