Атлетик Билбао – Хирона

Scorebg.com » Атлетик Билбао – Хирона

Прогноза за  Атлетик Билбао – Хирона

Атлетик Билбао - Хирона

Обоснована прогноза за Атлетик Билбао – Хирона

Атлетик Билбао

Атлетик Билбао прави най-слабия си сезон от години насам. Тимът е на незавидното 18-о място в класирането, а със своите 11 спечелени точки, дори да стигне до победа в задаващото се домакинство, няма да се измъкне от зоната на изпадащите. Отборът, воден от Енцо Берицо, се изявява потресаващо, като само преди седмица беше тотално разгромен от правещия много силна кампания тим на Леванте с 3:0.

Това се оказа 5-то поражение за „баските“, които продължават да имат и извънредно голям брой равенства – цели 8. Единствено те, Валенсия и Атлетико Мадрид са с толкова много случаи, в които не успяват да излъчат победител.

За разлика от „баските“ и от „прилепите“, мадридчани имат много по-голям брой победи на сметката си – 7 и затова те са трети, а другите два тима заемат съответно 15-а и 18-а позиции. Подобно място въобще не приляга на Атлетик Билбао, който неотдавна игра дори финал в „Лига Европа“. Берицо ще излезе за пореден път с много разкрепостена формация – 3-5-2 като използва един дефанзивен полузащитник от петимата в средата на терена.

Най-често това е Бенят. Защитата му ще бъде сериозно прекроена след като Ноласкоин получи червен картон в миналия кръг и няма да е на разположение. Нунез и Мартинес все пак ще стартират, а под рамката на вратата ще е Херерин. В полузащита и нападение ще действат:  Муниаин, Сан Хосе, Де Маркос, Адуриц и Уилямс, като позицията на десен халф остава под въпрос.

Хирона

Единствено Иняки Уилямс се намира в по-добро състояние и направи няколко силни срещи в последно време. Всъщност в този състав на Берицо има цели четирима футболисти, които са играли като централни нападатели и това са последно изброените четирима. С толкова атакуващ състав ще е изключително изненадващо ако отборът не се разпише във вратата на Хирона.

Добавяйки и една от проблематичните позиции – именно в центъра на отбраната, ще е напълно нормално за пореден път тимът да инкасира гол във вратата си. Освен слабите резултати в последно време, големият брой на контузени футболисти също ще повлияе на домакините, които няма да могат да разчитат на: Рико, Баленсиага, Ремиро и Гурусета. Последните трима все пак имат някакви шансове да попаднат в разширения състав.

Ноласкоаин, Берчиче и Мартинес пропускат двубоя заради картони. Хирона няма да може да включи в групата си контузените: Мохика, Планас, Адай и Робъртс. Същият този отбор е в изумителна серия като няма нито една загуба в рамките на последните си 8 двубоя като за последно отстъпи на Ейбар с 2:3 в началото на октомври. Това ще е поредното зрелище с много голове в Примера като положенията пред двете врати ще са едно след друго.

лига: Испания – Примера Дивисион
среща: Атлетик Билбао – Хирона
прогноза: над 2.5 гола
коефициент:2.05 от bet365
Статус:?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *