Атлетико Мадрид – Лестър

Scorebg.com » Атлетико Мадрид – Лестър

Атлетико Мадрид – Лестър – обоснована прогноза

Атлетико Мадрид - Лестър-прогноза

Обоснована прогноза за Атлетико Мадрид – Лестър-прогноза

Преди малко повече от година „червено-бялата“ част от Мадрид беше обляна в сълзи след като тимът на Диего Симеоне отстъпи във финала на „Шампионска лига“ на Реал и то по крайно болезнен начин – след настъпване на рулетката на дузпите.

Две години преди това същият тим беше попарен отново от големия градски съперник и то след като инкасира изравнителен гол, дело на Рамос в превърналата се в знакова за всеки фен на „белия балет“ минута (92:48 в редовното време).

Непримиримостта на Атлетико се прояви и отново пътят към достигането до финала е поет. Този път обаче той е много по-гладък, отколкото преди година, когато за да достигнат до финала момчетата на Симеоне бяха принудени да преминат последователно през Барселона и Байерн Мюнхен.

Този път първият тим, който вече беше съкрушен беше Байер Леверкузен, а вторият потенциално попадащ в този списък е на пръв поглед лесно преодолимата английска футболна сензация – Лестър. С цялата тази рутина и подобни сблъсъци, които има зад гърба си, тимът на Симеоне е повече от задължен да извлече максимума от спора си с „лисиците“ и по възможност да предреши събитията още след домакинството си.

От 2008-а година насам в случаите, в които „дюшекчиите“ са участвали в „Шампионска лига“, са загубили едва в две домакинства – от Порто и Бенфика. Едно невероятно постижение, което при всички случаи не може да пропуснем, е феноменалната им игра в защитен план. Само един от последните 9 госта в „Шампионска лига“ успя да вкара гол във вратата на испанския тим и по ирония на съдбата това най-непретенциозният от всички опоненти – руският Ростов. Няма особени съмнения в това кой от двата тима е фаворит за победата в задаващия се двубой.

Лестър се промъкна до заключителната фаза, за да напише поредната голяма част от клубната си история. Първо на първо този английски тим никога преди този сезон не беше участвал в европейските турнири, още по-малко в „Шампионска лига“. Парадоксалното беше, че той беше поставен като водач на групата си и беше най-желан съперник от всички в първа урна, а без особени затруднения завърши първи в компанията на Порто, Копенхаген и Брюж.

Изненадващото беше, че същият тим се справи и със Севиля, за да продължи похода си към четвъртфиналите. Вчерашната пресконференция събуди интерес като двамата треньори внесоха яснота по няколко теми. Крейг Шекспир отчете, че капитанът на тима – Уес Морган е пътувал заедно със съотборниците си за Мадрид, но ще остане извън групата. Той поздрави Симеоне за добре свършената работа, а аржентинският специлиаст на свой ред насочи вниманието персонално върху Джейми Варди.

Симеоне отчете, че английският национал е способен да създаде огромни затруднения за бранителите му и по всяка вероятност ще получи персонален пазач в този спор. Диего Симеоне е един от треньорите, които знаят как да се справят в такива положения и да извличат максимума. Той има едно наум, че тимът му навлиза в труден период от сезона и извличането на категорична победа срещу Лестър ще благоприятства позитивния му завършек. За да се обобщи казаното дотук: Атлетико има всичко на своя страна и ще попари феновете-романтици, чакащи ново чудо от Лестър.

Прогноза: Атлетико Мадрид -1.5
Коефициент: най-добър коефициент при букмейкърите – 1.92

4 Replies to “Атлетико Мадрид – Лестър”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *