Челси – Саутхямптън

Scorebg.com » Челси – Саутхямптън

Прогноза за Челси – Саутхямптън

Лондонския Челси поглежда към записването на задължителен триумф в това си съперничество със Саутхямптън. Лампард получи възможността да инвестира страшно големи трансферни суми в закупуването на нови футболисти, а това със сигурност е по вкуса му. Само преди година, когато той застана начело на тима, въобще нямаше подобна възможност, като погледна в изяцло нова насока, налагайки млади футболисти, част от тях от школата на тима.

Не след дълго все пак собственикът Роман Абрамович просто разбра, че няма как да се надява на каквито и да било големи успехи без да вложи по-сериозни суми и точно тогава неговият отбор се превърна в едва ли не най-активният на трансферния прозорец. Челси се сдоби с Кай Хаверц и Тимо Вернер, като само за техните услуги заплати над 100 млн. Евро. Това бяха два грандиозни трансфера за отбора и за Абрамович, които тепърва ще дават своите резултати. При Лампард отборът на няколко пъти смени формацията си от 4-3-3 към 4-2-3-1 и обратно.

В последния кръг играта му беше с 4-2-3-1 като изненадващо не Тимо Вернер, а Тами Ейбрабах оглави нападението. Немският национал беше позициониран на левия фланг, а от другата страна действаше Хъдсън-Одой. Кай Хаверц за пореден път стартира зад нападателя. Просто Челси все още прави страшно много ротации, а срещу Саутхямптън също няма да е на желаното равнище. Много изненадващо е, че отбор, воден от Ралф Хаузенхютъл, демонстрира и добро равнище при играта си в собствената половина, запазвайки две поредни чисти мрежи. Срещу Челси той ще продължи да играе точно така, като отново ще зъдаде страшно много затруднения за преодоляването на отбраната си.

прогноза: под 2.5 @ 2.45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *