Футболни прогнози за 15.11.2019

Scorebg.com » Футболни прогнози за 15.11.2019

Армения – Гърция

Това, че в последно време все повече от сблъсъците с участието на Армения протичат с вкарването на голове и от двата тима, със сигурност подтиква повечето прогнози да са за нова подобна развръзка. Без по никакъв начин да отричаме това, че все пак има няколко много стойностни футболисти в домакинските редици, като отбор – те не действат така убедително. Нещо много интересно около същия този тим е това, че в титулярния му състав има присъствие на футболист от родния елит в лицето на Румян Ховсепян (състезаващ се за Арда Кърджали). Изненадващо от позитивна страна само по себе си е това, че Армения не е на предпоследното място в групата, каквито бяха предварителните предвиждания.

Следваше единствено Лихтенщайн да е по-назад, но малко преди края арменците се намират както пред тях, така и пред Гърция и Босна и Херцеговина. Те пропуснаха много голяма възможност да направят решителна крачка към второто място и да се озоват само на една ръка разстояние от класиране за финалите на ЕВРО 2020. Това щеше да се случи ако бяха намерили начин да победят Финландия във визитата си точно преди месец. Тогава обаче северняците и в частност Теему Пуки бяха неотразими и се наложиха с 3:0 с което и си гарантираха второто място.

Въпреки, че в последно време двубоите на Армения протичат с вкарването на много попадения, този случай ще е изключение. Тимът не разполага с особено голяма класа в предни позиции, а след като загуби и последните си шансове за класиране на финалите на споменатия малко по-рано голям футболен форум, то ще е тотално деморализиран. Всичко, казано в последното изречение, е изцяло в сила и за тима на гърците, така че в този мач няма да видим нищо друго освен една потресаваща продукция и страшно малък брой точни удари по посока на вратите

прогноза: под 2.5 гола @ 1.90,

Финландия – Лихтенщайн

Много, много голям ден за финландския футбол. Местните любимци ще направят така, че за първи път от страшно дълго време насам да получат такава гореща подкрепа от страна на своите почитатели. „Телия Арена“ в Хелзинки ще е мястото, на което точно тези футболисти, постигнали страшно много като отбор през последните 365 дни, ще сложат точка на последните въпросителни около това дали ще са част от финалите на ЕВРО 2020.

Финландия

За да го сторят, те се нуждаят от спечелването само на една точка в оставащите два кръга, а и при положение, че имат домакинство на тима на Лихтенщайн, който, напълно обяснимо, е най-слабият тим в групата, това изглежда като нещо елементарно за тях. Финландците натрупаха страшно много позитиви при играта си в предни позиции и вече демонстрират изцяло нов облик спрямо този, който имаха преди малко повече от година. От началото на този квалификационен цикъл те изживяват истинска метаморфоза, играта им е брилянтна и носи страшно много радост на феновете.

Всичко това се случи благодарение на индивидуалния прогрес на голяма част от футболистите им. Така, като от нищото, в този състав се озоваха редица футболисти, подвизаващи се на едно прилично европейско ниво, а някои от тях и на най-високо. Теему Пуки е голямата звезда. Всеизвестно е, че той е част от английската Премиършип, където се състезава с екипа на Норич. Друг много скъпоплатен футболист е вратарят на Байер Леверкузен Лукаш Храдецки. Прогресът на финландците е забележителен и напълно заслужено ще ги отведе дотам, където всички останали тимове в квалификациите искат да се озоват – на финалите на ЕВРО 2020.

Лихтенщайн

Лихтенщайн хвърли своите изненади, а това, че отмъкна точки както от Армения, така и от Гърция, сюрпризира всички фенове на футбола. Това е една минимална крачка в правилната посока, но точно срещу Финландия, точно в този миг и на това място, направата на нова изненада е нещо немислимо. Пууки отново ще е над всички и ще е близо до хеттрик в този мач, за което коефициентите са огромни.

прогноза: 1 (-2.5АХ) @ 1.75

Румъния – Швеция

Много рискова прогноза на толкова голям коефициент.

Румъния

Румънците не съумяха да задържат преднината си срещу Норвегия в последния си двубой до момента, която щеше да ги прати на така желаното второ място. Секунди преди да допуснат изравнителния гол, подобна участ споходи и шведите, които започнаха да усещат как миг по-късно ще дойде последният съдийски сигнал и на двата двубоя и така ще се наложи да отстъпят мястото си на северните ни съседи. Това се случи, но малко преди да стане факт, Александър Сьорлот възстанови равенството на „Арена Национала“ и така донесе безкрайно много негативни емоции на тези почти 30 000 зрители, които бяха на стадиона и чакаха последния съдийски сигнал с огромно нетърпение. Шведите си направиха две разходки в предходните си визити, справяйки се с Малта и Фарьорските острови с по 4:0.

Предстоящият двубой ще е коренно различен за тях. Тимът на Швеция изнесе една много силна среща с Испания, но в същото време демонстрира стил на игра, който в никакъв начин няма да му донесе особено позитивни реакции от страна на феновете.

За пореден път „стоманените“ дадоха притежанието на топката прекалено лесно и следваше да се задоволят с едва 24% от него в рамките на цялото игрово време. Наистина, срещу тях стоеше отбор, който прави всичко по силите си, за да установи превес точно в този показател, но дори при това положение, Швеция просто няма право да играе на своя терен и да действа толкова пасивно.

Срещу румънците развръзката ще е сходна с разликата, че превъзходството в споменатия показател за домакините няма да е чак толкова внушително. Това 4-4-2 на шведите, в което се подвизават все повече футболисти, които не са със статут на твърди титуляри в клубните си отбори, ще има много затруднения на „Арена Национала“. Изненадващо е това, че букмейкърите отреждат толкова големи коефициенти за победа на румънците.

прогноза: 1 @ 3.00

Босна и Херцеговина – Италия

Босна и Херцеговина

Тимът на Босна и Херцеговина е една пълна противоположност на този на Финландия от същата група. Преди 4-5 години балканците поставиха начало на изграждането на един супер тим, който и до днес продължава да защитава честта на страната. Много голяма част обаче от представителите на онова „златно“ поколение вече или се отказаха от националния тим, или са много близо до това да го сторят, така че това падение определено не е чак толкова изненадващо. Тимът на Просинечки беше без най-голямата си звезда в миналия двубой – Един Джеко и отсъствието му нагледно се видя.

В предни позиции действаха Хайрович, Ходжич и Гояк, които демонстрираха и някои хубави неща, но съотборниците им от другия край на терена бяха потресаващи в изявите си и така инкасираните два гола от гърците доведоха и до крайното 2:1. Босненците все още имат някои много качествени футболисти в състава си като Миралем Пянич, Сеад Колашинац, Висча, Бичакчич и др. С това им представяне в защита обаче не се вижда как ще намерят начин дори да затруднят набралата толкова сериозна скорост италианска селекция.

Италия

„Скуадрата“ върви безпогрешно при Манчини и просто се наслаждава на футбола. 9 поредни победи на сметката й като последната такава дойде срещу Лихтенщайн с 5:0. Треньорът изпробва най-различни варианти за това кой от футболистите му до каква степен е готов за големите двубои. Той все още не е окомплектовал окончателния си състав за Европейските финали, но в най-скоро време и това ще се случи. Опциите в предни позиции са страшно много и все качествени. Сред тях са: Бернардески, Грифо, Белоти, Ел Шарауи, Инсине и Имобиле.

За първи път от дълго време насам „Скуадрата“ играе толкова ракзрепостено, във формация 4-3-3. Тя ще изглежда по същия начин и срещу Босна и Херцеговина като лаврите в този двубой ще отидат изцяло на сметката на атакуващите футболисти.

прогноза: над 2.5 гола @ 2.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *