Футболни прогнози за днес

Scorebg.com » Футболни прогнози за днес

Дунав Русе – Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив прави огромен скок в развитието си в рамките на последната една година. Доскоро този отбор беше неотлъчна част от средата на таблицата, но към днешно време играе много добър футбол, резултатите му са супер, а мястото му в класирането – много по-предно. Очертава се точно той да е един от борещите се за разпределението на водещите позиции и за участие в европейските клубни турнири и през следващия сезон.

„Смърфовете“ направиха няколко много сериозни удара, привличайки футболисти от високо за родните стандарти качество и то на свободен трансфер. Стивън Езе, който се превърна в истински стожер в защитната им линия, продължава да е на висота, а все по-често се говори, че в крайна сметка ще се стигне до негов трансфер. Димитър Илиев – централният нападател на тима, продължава с лекота да завършва голяма част от положенията, създадени от неговите съотборници, така че Локомотив определено е в прекрасно състояние. Отборът обаче има една стара слабост, която е изцяло свързана с изявите му в такива визити. Точно тук пловдивчани са считани за едва ли не сигурни победители още преди първия съдийски сигнал, но Дунав Русе няма да се даде без битка.

Дори треньор като Бруно Акрапович, който многократно е демонстрирал колко много държи на това тимът му да е добре организиран и да спазва тактическите указания, няма да е в състояние да се справи със ситуацията и в никакъв случай не е изключено точно тук да дойде една от големите изненади на кръга. Определено Локомотив Пловдив ще има игрово превъзходство и ще създаде много повече положения за реализиране на гол, но това в никакъв случай няма да спре „драконите“ да се надяват да стигнат до своето. Многократно не само през този, а и през миналия сезон, те приемаха играта в своята половина и при най-малката възможност, изпращаха дълги подавания към Ахмед Ахмедов, който вкарваше, за да им носи точки.

Точно срещу Локомотив Пловдив двубоят ще влезе в русло, изцяло клонящо към малкото голове, така че този коефициент, все още държан от букмейкърите – 1.90, е много добър за тази прогноза.

прогноза: под 2.5 @ 1.90

 

Щутгарт – Нюрнберг

Съвсем доскоро точно тези тимове бяха един до друг в елита на страната. За Нюрнберг изпадането не беше нещо ново, но за Щутгарт – определено беше. Много, много дълги години същият този отбор на „мерцедесите“ беше част от елита на страната, но в последните 5 години играта му беше потресаваща. Изненадващо се оказа единствено това, че не се стигна по-рано до получилата се развръзка – негово потегляне към втория ешелон на страната.

Точно след като изпадането стана факт, Щутгарт започна да прави необходимите промени, за да се върне на най-високото равнище. Тимът осъществи редица трансфери и започна да изгражда състав, който да е готов да потегли обратно към елита. Дотук сезонът във втората дивизия не е слаб, но мнозина бяха тези, които очакваха Щутгарт не само да се бори за промоцията, а и за спечелването на дивизията. Това все още не е невъзможно да се случи, но тимът натрупа немалко изоставане от водача в таблицата Арминия. Това, че играе на своя стадион и то срещу съперник, който се намира в дъното на класирането, със сигурност ще подтикне Щутгарт към това да предприеме по-разкрепостени действия.

Точно този отбор на Нюрнберг е непредсказуем. Той има страшно много двубои зад гърба си и макар и в настоящия си вид да прави първите си крачки, не е изключено да излезе в тази си визита, да демонстрира прекрасно ниво на изяви в собствената половина и дори да измъкне нещо. Щутгарт отново е в роля на догонващ след като тимовете от Топ 3 в лигата постигнаха своето и така тимът влиза в този двубой от 4-та позиция.

Определено той ще има превъзходство срещу Нюрнберг, все пак е по-умел не в един или два показателя, но в много случаи това само по себе си не е необходимо, за да донесе спечелването на пълния комплект от точки. Намиращият се в зоната на изпадащите тим познава много добре този съперник и ще отрази с лекота набезите му, правейки не само двубоя, а и целия сезон и най-вече битката в челото, още по-завързани.

прогноза: под 3.5 гола @ 1.55

 

Байерн Мюнхен – Тотнъм

Байерн Мюнхен сътвори истинска голеада в първия си двубой с Тотнъм. Това беше едно от най-величествените представления от страна на „баварците“ през последните години. Крайният резултат 2:7 насред Лондон е показателен за случилото се в двубоя. Всъщност това беше най-малкото с което Тотнъм можеше да се измъкне с оглед на показаното. Сърдж Гнабри беше в центъра на вниманието като реализира хеттрик и за пореден път загатна за огромния потенциал, който има. Трудно идният двубой ще протече по подобие на първия. Различията тук се увеличиха драстично

. Треньорски рокади и в двата тима – Байерн се раздели с Ковач, Тотнъм – с Почетино. Все още „баварците“ се лутат и така и не са способни да спрат избора си върху нов треньор, като продължават да разчитат на временен вариант, който в никакъв случай няма да им донесе желаните успехи. В същото време Тотнъм потегли в една много интересна посока, стигайки до договорка не с друг, а със „специалния“ – Жозе Моуриньо. Той се наслади на прекрасно начало на престоя си в тима, но при всички положения дотук все още не е имал върхово предизвикателство. Едно такова се явява на хоризонта точно в този случай – Байерн Мюнхен и то насред „Алианц Арена“. Този двубой е без никакво значение по отношение на крайното класиране в групата, той е само за престиж.

Байерн Мюнхен

„Баварците“ си подпечатаха спечелването й след като продължават да са безпогрешни – 5 победи в 5-те си двубоя дотук. Тотнъм със сигурност остава втори благодарение на 10-те си точки, а останалите в тази компания са Цървена звезда – с 3 и Олимпиакос – с 1. Въпреки казаното, че двубоят няма да има особено значение, за Байерн той определено ще има. Тимът се пропука за пореден начин на местно равнище и отстъпи на Борусия Мьонхенгладбах, като вече има сериозно изоставане от върха в Бундеслигата. Само победа и то възможно най-изразителна такава ще е в състояние да извади тима от тази криза, в която се озова.

Тотнъм

Още повече, че Жозе Моуриньо е много добре запознат със задаващите се безкрайно натоварени периоди за тимовете от английския елит, така че няма да е изключено и това той да предпочете да съхрани част от титулярите си. Байерн Мюнхен ще демонстрира най-доброто от възможностите си и ще се наслади на една много категорична победа.

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 2.20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *