Франция – Швеция

Обоснована прогноза: Франция – Швеция

Франция- Швеция

Франция- Швеция обоснована футболна прогноза

Французите вилнеят и не е ясно кога ще спрат. Яростта им е напълно разбираема след като претърпяха небивал провал на домашна територия във финала на Евро 2016, отстъпвайки на Португалия в среща, в която няма да е пресилено ако кажем, че трябваше да спечелят още в редовното време. Онази греда на Андре-Пиер Жиняк в последните 5 минути още отеква в съзнанието на „петлите“, но те трябва да се примирят със случилото се.

От началото на тези квалификации французите са безупречни като от това определение извадим откриващата им визита на Беларус, приключила без отбелязване на гол. Макар да изостанаха в резултата на стадион „Васил Левски“ в столицата те по никакъв начин не се оставиха на негативните емоции да ги завладеят и обърнаха още до края на първата част след изключителен рецитал на Гризман.

Още по-застрашителната новина за следващите им съперници е, че освен споменатия топ-стрелец на Атлетико Мадрид и другият такъв – Кевин Гамейро, в редиците на тима е вече и Оливие Жиру – нападател от много високо ниво, който е от различен тип спрямо изброените двама и може да внесе широчина в избора на Дешан. Споменавайки наставника, трябва да отчетем, че му се наложи да прави известни принудителни корекции в избора си на футболисти поради контузии.

Преди около седмица стана ясно, че защитникът на Барселона – Юмтити е с контузия. На вчерашната тренировка на „петлите“ Кингсли Коман пък получи неприятна травма на глезена, която го оставя извън сметките за домакинството на Швеция.

 

„На пожар“ за негов заместник беше повикан Лемар от Монако. Това беше 4-та принудителна промяна за Дешан – един много сериозен брой като неприятностите започнаха, както отбелязахме с травмата на Юмтити, продължиха с тези на Алфонс Ареола и Лейвин Курзава и завършиха с Кингсли Коман. Преди броени часове пък френският наставник заяви, че Оливие Жиру не е на 100% готов, давайки яснота около избора си за централен нападател. Там ще е Кевин Гамейро, а той ще бъде дейно подпомаган от втора позиция от партньора си в офанзивата на клубния си тим – Гризман.Дотук с французите, накратко ще обобщим, че и при тези споменати 4 липси, те имат изобилие от първокласни футболисти, които с лекота трябва да надиграят и победят Швеция.

„Стоманените“ изобщо не наподобяват стойностния тим, който бяха преди да кажем 5 години. С отказването на Ибрахимович от националната формация окончателно беше поставен и краят на едно никак нелошо тяхно поколение. Следващата генерация не е никак добра и внася много поводи за размисъл. Парадоксът е, че тимът на Швеция изобщо не е от високо ниво, а същевременно е на първото място в групата – пред Франция и Холандия. Най-накрая „петлите“ ще внесат малко ред в група „А“, и с пълен разгром над шведите ще дадат ясна представа на „трите корони“ за действителните им възможности.

Прогноза: Франция -1.25

коефициент:1.70 в bet365 - link

Leave a Reply