Как да направим сайт за футболни или други спортни прогнози?

Scorebg.com » Статии » Как да направим сайт за футболни или други спортни прогнози?

Решихме да напишем тази статия за тези от Вас, който искат да си направят собствена страница в която да публикуват своите прогнози, било то футболни или за някой друг спорт.

И така как се прави сайт за прогнози? Отговорът е : както се прави всяка една друга страница. Какво имаме предвид?

Първо ще се спрем на най-популярните и лесно достъпни решения. Може би най-лесният начин да създаде собствена страница е да създадете нов блог в платформата на google – blogger.com. Нашата страница също започна от там и блогът все още може да го видите на адрес: scorebg.blogspot.com.

Какви са предимствата на платформата на най-популярната търсачка?

–          На първо място – не изисква никакви средства, напълно безплатно е.

–          Управлението му е повече от лесно, панелът за управление не се отличава кой знае колко от този на всяка една поща.

–          Има много информация за начинаещи включително и на български – документи и клипове.

–          Не се изискват никакви по-специални познания.

–          Има хиляди да не кажа милиони готови решения (темплейти) за изглед на страница, голяма част от който са безплатни.

–          Не се изискват никакви средства по-закупуване на хостинг и прочие.

–          Ако намерите свободен домейн който да закупите, можете да прехвърлите блогът на него

 

Сега да кажем и нещо за недостатъците?

–          Сами разбирате, че каквото и да правите все пак това си остава blog. Все пак е направено да бъде универсално за всички.

–          Въпреки, че разполага с много widget или както е преведено на български, притурки, можете да не намерите точно, такава каквато търсите.

–          Тъй като това е изключително популярна платформа, най-вероятно името което ще искате, ще е вече заето (вашето_Име.blogspot.com)

–          Малко по-трудно става интегрирането на външни приложения и скриптове (основно PHP), все пак нямате и собствен хостинг за това.

–          Това са най-основните недостатъци според нас.

 

Другото най-достъпно и популярно е решение е подобно на това на blogger – wordpress.com. Като цяло отново става въпрос за създаването на блог, което е максимално опростено. Като основно предимство, можем да кажем, че тази платформа се разви изключително бързо през последните години.

Естествено ако ползвате безплатно решение, ще се сблъскате с известни ограничения, като основен не достатък  при безплатна версия, е че не можете да добавяте външни приложения. Защо тези приложения за важни? Общо взето платформата не е особено важна, важни са допълненията  към нея, който осигуряват необходимата функционалност. Разбира се ако решите, да ползвате собствен хостинг + домейн този проблем отпада и  имате, практически неограничена среда за развитие.

Разбира се с това не се изчерпват възможностите да си направите собствен сайт – за футболни или спортни прогнози. Спряхме се на двете най-популярни. Дори и в България, лесно и бързо можете да си направите собствена страница напълно безплатно, но не Ви го препоръчваме, просто защото не искаме да обиждаме никой, просто всички знаем с какъв финансов ресурс разполагат G.

В заключение, ако се чудите кое от двете наши предложения да изберете, нашето мнение е, че което и от двете да изберете няма да сгрешите.

 

Успех !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *