Славия Мозир – Рух Брест

Scorebg.com » Славия Мозир – Рух Брест

Славия Мозир – Рух Брест

Рух Брест стана част от пълна драма в края на миналата кампания, когато намери път към елита и се превърна в последния тим, получил тази привилегия. В решителния плейоф за въпросната позиция тимът имаше насреща Дняпро, като точно с него си размени по една победа с по 2:1, така че реваншът влезе в продължения, а драмата стана пълна след като и 120-те минути не се оказаха необходими, за да бъде излъчен краен победител. 22-мата на терена пренесоха съперничеството си към дузпи, като Рух Брест реализира 5 от 7-те изпълнени и в крайна сметка триумфира.

Мястото в елита беше подпечатано, а началото се превърна в истински хит. Триумфът над Динамо Минск на старта демонстрира, че новакът по никакъв начин няма да е просто фигурант на най-високото равние. Той разчита страшно много на играта си в дефанзивен план и след като отрази всяко едно нападение на този толкова силен за мащабите на футбола в страната съперник, издържа и си тръгна с трите точки.

Подобна беше нагласата на Рух и за следващите два кръга, в които имаше насреща други два от най-силните тимове в първенството – БАТЕ Борисов и БГУ. И в единия, и в другия случай, Рух отстъпи с по 1:0. Много трудно за тима ще е да прекрати това пропадане точно на стадиона на Славия Мозир и то при настощото положение. Опонентът навлезе в супер състояние, а трите поредни триумфа – два над БАТЕ и един над Брест, само затвърждават това. Славия Мозир ще заложи на по-разкрепостен футбол и ще има известно превъзходство в няколко от основните компоненти и въпреки това ще има затруднения пред гола. Развитието с малко голове на този сблъсък ще е най-нормалното нещо.

прогноза: под 2.5 @ 1.55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *