Райо Валекано – Барселона

Scorebg.com » Райо Валекано – Барселона

Прогноза за Райо Валекано – Барселона

Райо Валекано - Барселона

Обоснована прогноза за Райо Валекано – Барселона от типа под/над 3.5 гола в bet365

Райо Валекано влиза в този сблъсък след 11 последователни поражения от Барселона и ще се нуждае от нещо много специално, за да спре “каталунците” в този случай. За последно “Вайекас” видя победа срещу този съперник преди почти 16 години в един меко казано изпълнен със събития сезон и за двата отбора. Тогава Райо все пак изпадна, а Барселона остана на необичайното за себе си 6-о място в крайното класиране зад отборите на Реал Мадрид, Реал Сосиедад, Депортиво Ла Коруня, Селта Виго и Валенсия.

Райо Валекано

Единствено две от четирите победи в края на сезона (срещу Селта и Валенсия) направиха така, че все пак “каталунците” да се класират за турнира за купата на УЕФА след като благодарение на тях изпревариха Атлетик Билбао, Бетис и Майорка. Страшно много неща се промениха от тогава до днес, като и Райо Валекано, и Барселона изглеждат като коренно различни отбори.

Домакините, които по онези времена ако не друго, все пак епизодично правеха някоя голяма изненада на своя стадион срещу някои от грандовете в страната. Райо продължава да е непостоянен и в престоя си в различните дивизии на страната. Само през последните няколко сезона на няколко пъти отборът от “Вайекас” стигаше до промоцията, а впоследствие изпадаше. Двубоят му с Барселона идва след редица неблагоприятни резултати, страшно много инкасирани голове и 4 поредни случая с гол/гол.

Това се превръща в една от любимите развръзки в сблъсъците на Райо, макар в по-голямата част от тях тимът да не извлича особени дивиденти като 7 от последните му 8 завършиха точно по този начин. Треньорът на същия този отбор – Мичел, който има страшно много двубои зад гърба си, продължава да играе по много атакуващ начин. Той разчита на 4-3-3 като най-важният футболист във формацията му е вътрешният полузащитник Имбула.

Барселона

Барселона отпътува за мадридското предградие с много добро настроение след като размаза вечния си враг в “Ел Класико” преди седмица. Онова 5:1 ще ехти още много дълго време, а без никакво съмнение това беше върховата продукция от страна на “каталунците” през този сезон. Няколко дни по-късно Ернесто Валверде все пак реши да съхрани силите на всичките си ключови футболисти като излезе с изцяло резервен състав и въпреки това спечели с 0:1. През последните години Барселона разгроми същия този отбор на Райо и то неведнъж. Само в рамките на последните три съперничества с него “каталунците” се наложиха с 6:1, 5:2 и 5:1. Намирайки се в толкова добро състояние, футболистите на Валверде ще продължат да творят по терена и ще направят ново голово шоу за феновете си.

 

лига: Испания – Примера Дивисион
среща: Райо Валекано – Барселона
прогноза: над 3.5 гола
коефициент:2.05 от bet365
Статус:Печели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *