Прогнози за 02.01.2020

Scorebg.com » Прогнози за 02.01.2020

Валядолид – Леганес

Валядолид

Валядолид на Серхио играе вече дълго време с 4-4-2 като радващото за по-голямата част от феновете на тима е това, че най-накрая виждат един едва ли не изцяло испански отбор. Чужденците в редиците са малко на брой като по-голямата част от тях са със статут на резерви. Само двама започваха по-често сред титулярите – Юнал и Салису, а Лунин, Плаза, Барба и Тухами почти винаги оставаха на пейката. Тимът се превърна в отчайващ по отношение на реализирането на голове когато излиза на своя „Естадио Хосе Сория“. Той изпрати годината с 0:1 срещу Севиля, 0:0 срещу Реал Сосиедад и 1:1 срещу Валенсия, като тук става на въпрос само за домакинствата. И преди това тази серия си вървеше и то с пълна сила като все пак имаше и две изключения – изразителните победи над Ейбар и Майорка с 2:0 и 3:0.

Като цяло обаче Валядолид си остава един отбор, който разчита страшно много на това да стои добре в средата на терена и все пак да използва някоя от открилите се възможности, за да стигне до победа с 1:0.

Леганес

Леганес вече дълго време изпитва небивали затруднения в своите гостувания. За цял един полусезон отборът не се разписа нито веднъж на два или повече пъти в свое гостуване като така и не стигна до победа далеч от своя стадион. Единствената такава, която по принцип въобще не бива да бъде причислявана, беше срещу Андора – от турнира за Купата на Краля, като и този спор завърши при 1:1, а Леганес се наложи след дузпи.

Проблясъците на тима идват изцяло в негови домакинства – на „Естадио Мунисипал де Бутарке“ като точно благодарение на това си предимство се наложи над Селта и Еспаньол в послдните си две изяви у дома, а малко преди това измъчи Барселона като едва загуби с 2:1. Валядолид и Леганес въобще няма да са променени като само две седмици след като играха в последните си официални двубои, ще напомнят за това, че реализирането на голове не е тяхната основна сила.

прогноза: под 2.5 @ 1.45

 

Хетафе – Реал Мадрид

Хетафе

Колизеума Алфонсо Перес“ е място на което много испански тимове не изгарят от особено желание да гостуват. Превърнал се в едва ли не изцяло домакински отбор през последните години, Хетафе отново е на прага на поредното голямо дерби. Този път тимът разполага не само с необходимата подкрепа от страна на трибуните, а и с необходимите футболисти, за да разгърне най-добрия си футбол и да започне годината по възможно най-добрия начин – с голяма изненада. Букмейкърите все пак предвкусват това, че е напълно възможно в това противопоставяне между мадридски тимове да се стигне до изненадваща развръзка.

Точно в мига на откриването на коефициентите, тези за победа на Хетафе се оценяваха с около 4.00, докато триумфът за „белия балет“ – с 1.80. Това определено не е двубой, който е предизвестен, каквито са повечето с участието на Реал Мадрид. Вече 13 поредни срещи във всички турнири момчетата на Зинедин Зидан не познават вкуса на поражението, но за тяхно най-голямо съжаление през последния месец определено се забелязва известно отстъпление в играта им като завършиха всеки от последните си 3 двубоя в Примера дивисион при равен резултат, така че загубиха много точки по пътя към титлата.

Реал Мадрид

Съвсем доскоро „белия балет“ беше в една зашеметяваща серия от 10 поредни победи срещу Хетафе като още по-интересното в случая е, че се наблюдаваше едно редуване от по два последователни триумфа. Същата серия започна през 2013-а с две последователни победи за Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“. Последваха две победи на „Колизеума Алфонсо Перес“, нови две на „Сантяго Бернабеу“ и така серията все пак беше прекъсната на стадиона на Хетафе през април миналата година. Този отбор от мадридското предградие е много по-различен от онзи, който бяхме свикнали да наблюдаваме дълги години. Пепе Бордалас направи необходимите промени и така сега Хетафе е готов за направата на една наистина силна среща. Точно този двубой ще разгърне най-красивото от футболната игра като и головете няма да отсъстват.

прогноза: над 2.5 @ 1.90 в Уинбет казино

 

Дарби Каунти – Барнзли

Дарби Каунти

Дарби Каунти имаше много тежки периоди през новогодишния цикъл от двубои в английския футбол. Тимът увеличи страшно много броя на контузените в редиците си, като той вече е извънредно голям. Сред отсъстващите от този двубой са: Хъдълстоун, Богъл, Шини, Ания, Бенет, Торн, Кио и Еванс. Изброените дотук са с травми, а като се добавят и Лоурънс, и Биелик, които са съответно с натрупани жълти картон и с получен директен червен в последния двубой, то положението за тима страшно се утежнява. Вече дълго време Дарби не е толкова силен домакин, колкото беше преди години, но все пак има нещо безкрайно позитивно, което му вдъхва страшно много амбиция точно преди началото на съперничеството с Барнзли. То е изцяло свързано със серията на „Прайд Парк“, която изгради, а именно записването на цели 4 поредни победи срещу Барнзли.

Това, че контузените са толкова много на брой, определено ще попречи на домакините да разгърнат най-добрия си футбол, но в същото време ще им позволи да погледнат точно към тази серия и да се надяват някак си да я продължат.

Барнзли

Барнзли е в най-добрия си период през целия сезон като за първи път през него се намира в подобна последователност от мачове без допусната загуба. В същото време тимът няма нито един контузен футболист в редиците си, така че при всички положения ще е готов да се представи на ниво в това противопоставяне.

Точно този отбор на Барнзли, от последните няколко седмици, определено заслужава мястото си в елита, а срещу Дарби Каутни ще продължи да разгръща най-добрия си футбол и ще създаде страшно много затруднения на своя съперник, който съвсем наскоро записа една така ключова победа срещу Чарлтън, отново на „Прайд Парк“. Този мач ще е същинско украшение за началото на годината като в него ще паднат голове и в двете врати.

прогноза: г/г @ 1.70 в efbet България

Мелбърн Сити – Уестър Юнайтед

Австралийското първенство определено има какво да демонстрира и как да прикове вниманието със зрелищен футбол. Точно в него головете са нещо много често срещано, а отборите, които са в състояние да ги произведат, стават все повече и повече. Точно тези, които ще видим в този спор, са в челото на класациите.

Мелбърн Сити

Мелбърн Сити вече дълго време се подвизава в елита и то с много добър успех. Тимът инвестира страшно много в развитието си и това определено се отплаща. Точно преди началото на този кръг той е втори в подреждането, а неотдавна се появи в елитната дивизия на страната, което само затвърждава неговия възход. Точно този отбор на Мелбърн Сити бележи огромен прогрес от дълго време насам. Това, че е втори, само по себе си е голямо постижение.

Борейки се за титлата, той като нищо, въпреки настоящото си място в таблицата, може да се поздрави с крайния успех с оглед на начина на провеждане на първенството. Той е все по-рядко срещан в световния футбол като след изиграването на всичките двубои (всеки срещу всеки) не следва край, а просто потегляне към директните плейофи. Това, че титлата в австралийския футбол се решава точно след изиграване на плейофи, а не след натрупването на точки след края на сезона, определено предизвика страшно много полемики, но все повече се харесва на феновете на футбола в страната.

 

Така, за да стигне до спечелването на трофея, всеки отбор следва да се справи с този, който му се изправи насреща в заключителната фаза в директни елиминации. Мелбърн Сити има необходимите футболисти, за да погледне към нещо голямо, но на първо време има необходимост от това да се затвърди в челото.

Уестър Юнайтед

Уестърн Юнайтед е един от новите тимове на най-високо равнище в австралийския футбол. Точно този отбор гледа само към едно – към това да се превърне във водеща сила в страната в най-скоро време, като освен това и той е сред онези, които влагат най-много средства в закупуването на футболисти. Има толкова много първокласни играчи както в неговите редици, така и в тези на Мелбърн Сити, така че головете в този мач въобще няма да липсват.

прогноза: г/г @ 1.70 най-добрите коефициенти за гол/гол са в efbet

Докса – АЕЛ Лимасол

Докса

Тимът на Докса, който е потресаващ в хода на целия сезон, и който е на последното място в кипърския елит, е на прага на много сериозно изпитание, като има насреща АЕЛ Лимасол. Радващото за момчетата на добре познатия и в родината, Едуард Ераносян, който е начело на Докса, е това, че първенството на Кипър се провежда по начин, включващ и плейофи, така че спечелването на точки в хода на редовния сезон не е най-важното. Съвсем наскоро – в последния си двубой, тимът на Ераносян беше гост на Ахнас, като стигна до крайното 1:1, а само няколко дни преди това беше размазан от топ тима на Олимпик Никозия с 6:2.

Точно този триумф направи така, че печелившия от него да подобри головата си разлика дотам, че да я доведе до 20:20. В същото време Докса остана на последното място с едва 7 спечелени точки като е единственият тим, който все още има реализирани по-малко от 10 гола в първенството – едва 8, а е допуснал 28. С тази игра в отбрана тимът е на дъното и в тази класация като единствено намиращият се точно над него в подреждането – тим на Паралимни е с повече – с 32. Това беше просто едно изключение от обичайното представяне на Докса като домакин.

АЕЛ Лимасол

Много рядко в мачовете на тима на собствения стадион „Макарио“, който е и сред най-слабо посещаваните в първенството, като средно около едва 500 зрители се озововат на него, се стига до някакви големи изненади. Определено отборът на Докса, воден от Ераносян, е в групата на тези от кипърското първенство, в чиито двубои падат най-малко голове.

Само преди около 10 дни АЕЛ Лимасол хвърли една от най-големите сензации, печелейки срещу хегемона в страната – Апоел Никозия с 2:1 и то след като изоставаше в резултата. Този мач е в състояние да подобри страшно много изявите на тима, но точно срещу опонент от калибъра на Докса, това няма да се случи. Този спор ще е съпътстван с малко голове като и положенията за вкарване на такива ще отсъстват.

прогноза: под 2.5 @ 1.85 в bet365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *