Прогнози за най-интересните мачове в Беларус

Scorebg.com » Прогнози за най-интересните мачове в Беларус

Брест – Динамо Минск

Брест сътвори нещо много рядко срещано в беларуския футбол след като се справи с БАТЕ Борисов в битката за върха през миналия сезон и така и към този миг е действащият й носител. Това положение поставя отбора в позиция, от която следва задължително да погледне към затвърждаването си на върха. Спечелената титла просто си остава последната позитивна новина около същия отбор, който няколко месеца по-късно започна сезона по възможно най-слабия начин и въпреки това понастоящем той има 10 точки като не е толкова далеч от първото място.

Една победа в този сблъсък с Динамо Минск може да го изстреля даже до 3-то място, но всичко това зависи и от резултатите в останалите сблъсъци. Съвсем наскоро точно Брест се замеси в една небивала драма в полуфинала реванш с Шахтьор Солигорск след като спечели първия двубой с 2:0 на собствения стадион, в реванша поведе със същия резултат и при него се прибра на почивката, но след нея едва не отпадна след като инкасира 4 гола.

Така носителят на титлата се класира за финала единствено благодарение на реализираните голове на чужд терен. Той беше безобразен при играта в отбрана, но срещу Динамо Минск ще демонстрира точно обратното – много силно представяне в това отношение. Момчетата на Кучук изнесоха един в никакъв случай добър сблъсък със Слуцк и въпреки това загубиха след като пропуснаха страшно много голови положения и инкасираха рядко срещани голове във футбола. Динамо също ще обърне внимание на това да подобри дефанзивната си линия и ще съумее да го стори. Така големият сблъсък на кръга ще остане с малко голове и няма да е толкова впечатляващ, колкото големите предвиждания казват.

прогноза: под 2.5 @ 1.65

 

Витебск – Шахтьор Солигорск

Шахтьор Солигорск играе страшно добър футбол за мащабите на местната лига. Това не остава незабелязано от феновете на футбола, които с всеки следващ ден изразяват все по-голямо задоволство от видяното от този отбор. Той беше изпаднал в една много дълбока дупка, от която излезе през последната седмица на април, а в този миг просто се наслаждава на най-добрите си изяви. За един много кратък период от около две седмици той записа 3 победи в 3-те си сблъсъка като насреща имаше два от най-силните съперника (като срещу единия от тях – носителя на титлата – Брест, се наложи на два пъти).

Шахтьор Солигорск беше на крачка от това да осъществи един от най-великите обрати в цялата история на беларуския футбол след като загуби първия сблъсък с Брест от полуфиналите за купата с 2:0, а в реванша изоставаше с 2:0 на почивката, за да се стигне дотам, че да отбележи 4 безответни попадения през второто полувреме и така да изравни общото статукво до 4:4. Съвсем малко не достигна на момчетата на Вернидуб, които при това положение отпаднаха заради допуснатите голове на собствен терен. Едва 5 дни след това отпадане те съкрушиха т има на Ислоч с 4:0 по подобен начин.

Шахтьор Солигорск успява просто да осъществява контрол върху развитието на сблъсъците си и да печели убедително. Нещо такова ще се случи и срещу тима на Витебск, който все още се задържа в средата на таблицата.

прогноза: 2 @ 1.70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *