Прогнози за днес – 22.02.2020

Scorebg.com » Прогнози за днес – 22.02.2020

Лестър – Манчестър Сити

Голямото дерби на целия ден е точно това между Лестър и Манчестър Сити. За много кратък период от време „лисиците“ се превърнаха в тим, който е способен да играе прекрасен футбол. Целият техен възход дойде основно благодарение на назначаването на Брендън Роджърс. Северноирландският треньор внесе своите виждания, привлече няколко топ футболисти и превърна Лестър в истинско футболно страшилище. Все по-малко стават отборите в страната, които са в състояние да се надиграват с него и да го победят. Откакто Манчестър Сити беше поет от Хосеп Гуардиола, той се наслаждава на много големи успехи.

Манчестър Сити

„Гражданите“ се превърнаха в поредния футболен гигант, който испанският треньор оглавява. Не измина много преди Гуардиола да внесе характерните за свои футбол черти и да се наслади на всичките тези постижения. Едно обаче липсва – не е покорил европейския връх с „гражданите“, а с оглед и на това, че тимът е със спрени права за тази надпревара за следващите две кампании, то това, че насочи изцяло погледа си към достигането до заключителния двубой и по възможност към спечелване на трофея през следващите два месеца, въобще няма да е изненадващо.

Когато стане на въпрос за първокласен футбол, за такъв с много подавания и създаването на много голови положения, то определено Лестър и Манчестър Сити са сред тимовете, които са способни да го доставят. Това, че всеки от тях разчита на желанието си да владее топката и да прави много къси подавания в средата на терена определено ще се отрази върху развитието на съперничеството. Пасовете ще са страшно много, но головите положения няма да са налице, головете – също.

прогноза: под 2.5 @ 2.50

Челси – Тотнъм

Страшно сериозно стана домакинското преимущество в сблъсъците между Челси и Тотнъм. Цели 4 поредни бяха победите за домакините, без значение кои бяха те през последните 2 години. Най-накрая тази серия беше нарушена като това се случи по-рано през този сезон когато „сините“ спечелиха визитата си на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ с 2:0. Възможността за записване на дубъл срещу един от основните съперници през последните години, е налице.

Съвсем малко след като се провали и не стигна до нито една победа в рамките на последните си 4 кръга, тимът получава възможността да се върне към победите. За негово съжаление самата му програма беше такава, че просто за един толкова кратък период му предвиди съперничества с много голяма част от водещите отбори. В тази група бяха: Лестър, Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед. Челси ще загърби тези неуспехи и ще е готов за поредното голямо съперничество.

Точно след като Жозе Моуриньо пое поста начело на „шпорите“, се предвиждаше, че те ще се превърнат в отбор, който да разчита много повече на защитния футбол. Нищо подобно не се превърна в реалност, като вече дълго време точно сблъсъците с участието на Тотнъм са сред най-резултатните в цяла Англия. В ранния съботен следобед Челси и Тотнъм ще приковат вниманието с първокласен футбол и голове и в двете врати.

прогноза: г/г @ 1.75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *