Прогноза за Турция – Исландия

Scorebg.com » Прогноза за Турция – Исландия

Турция – Исландия

Най-много са въпросителни около това кой ще излезе от тази група – „Н“ и ще потегли към финалите на Европейското.

Турция

Турците направиха страшно много, за да се върнат под светлините на прожекторите след като коренно промениха потресаващия си облик от последните няколко години. Вече може да се каже, че в рамките на този квалификационен цикъл те няма да допуснат загуба от действащия носител на световната титла – Франция, тъй като вече изиграха и двата си двубоя с него – в първия спечелиха с 2:0, а от ответния измъкнаха реми. Така те са един от малкото тимове в последно време, които са в състояние да се похвалят, че не допуснаха загуба от „петлите“ и то не в един, а в цели два двубоя. Така, въпреки по-лошата си голова разлика от тях, те са на върха в групата, понеже в квалификационните групи най-важният показател при равенство в точките е именно развръзката в директните съперничества.

Даже срещу Франция и то на „Парк де Пренс“ Гюнеш излезе с 4-3-3. Все пак трябва да се каже, че неговият тим имаше и известна доза късмет след като опонентът създаваше положение след положение, но така и не успя да реализира повече от веднъж. В крайна сметка влезлият като резерва Каан Айхан изравни резултата 10 минути преди последния съдийски сигнал и така оформи и крайния изход.

Южните ни съседи се намират в една много, много сериозна домакинска серия. Те спечелиха всяка една от последните си 6 срещи на собствена земя (2 от които с приятелски характер) като само веднъж допуснаха гол във вратата си и това се случи срещу Гърция. В общи линии в последно време печелят с минимална разлика – 1:0 или 2:0, а точно на нещо такова ще се надяват и срещу исландците.

Исландия

„Островитяните“ пазят много добри спомени от последния случай, в който гостуваха на този съперник. Това се случи в квалификационната група за финалите на Световното, която те спечелиха, завършвайки пред много сериозни тимове като тези на Хърватия, Украйна и Турция, а освен това си тръгнаха като победители от Ескишехир след като се наложиха с 3:0. Не се вижда как ще се стигне до подобна развръзка в идния случай, тъй като те се намират в сериозен застой, а опонентът им е във възход.

Начинът, по който и двата тима играят е такъв, че ще доведе до огромно увеличаване на стойността на головете като не е изключено едва един да реши не само крайния победител, а и това кой ще потегли към финалите на Европейското.

 

прогноза: под 2.5 @ 1.85

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *