Прогноза за Германия – Бундеслига

Scorebg.com » Прогноза за Германия – Бундеслига

Херта – Унион

Херта въобще не е сред топ тимовете в немския елит и въпреки това се озова в центъра на вниманието. Откакто има нов собственик на основния пакет от акции, положението е в пъти по-лицеприятно. Веднага след тази промяна тимът се подсили с няколко футболисти от висока класа, които със сигурност ще допринесат за изкачването и завършването в горната половина на класирането в рамките на този сезон и за много повече през следващия.

Показателно е и това колко големи са амбициите му след като направи поредна треньорска рокада. Само по себе си назначаването на Нури на треньорския пост беше абсурдно. Той просто не беше точният за тази позиция и не след дълго беше освободен като на мястото му застана Лабадия. При него страшно много неща ще се променят и то в правилната посока.

Това с Унион Берлин ще е първото домакинство за Лабадия откакто пое тима. Щеше да е още по-емоционално и още по-зрелищно за наблюдаване ако феновете бяха на стадиона, но на този етап това просто няма как да се случи. Все пак берлинчани вече имат частично изграден състав, който е готов за сблъсъци като този. Точно преди паузата гостите бяха в голяма криза, която им коства мястото в горната част на таблицата.

Това в никакъв случай няма да им повлияе понеже още преди началото на сезона имаха за задача единствено да стигнат до спасението. Унион влиза във все по-резултатни противопоставяния, а когато се изправи срещу Херта по подобен начин, трудно ще се наслади на добър завършек. При Лабадия възходът ще е още по-забележителен и походът в желаната посока ще продължи.

 

прогноза: 1 @ 2.30

Волфсбург – Борусия Дортмунд

Волфсбург играе добър футбол и си подпечата място в горната част на таблицата. Въпреки това все още няма как да определи този сезон като особено положителен. Основното и всъщност единствено желание на тима беше да се завърне на най-високото равнище и да завърши в Топ 6 с което да се озове отново на европейската сцена. Това е напълно в обсега на възможностите му, така че най-важните сблъсъци тепърва се задават над хоризонта.

Един такъв ще видим точно този уикенд, като насреща е добре познатият тим на Борусия Дортмунд. Не това обаче са двубоите, в които „вълците“ следва да печелят точки, за да си гарантират завършване на споменатото по-рано място. Борусия Дортмунд при всички положения е водещ отбор и спечелването даже и на точка срещу него ще е нещо много позитивно. Момчетата на Фавър бяха на висота в откриващия кръг след подновяването на първенството и се разправиха безкрайно убедително с вечния си съперник от Шалке 04. Този триумф ще им донесе страшно много позитиви и това ще се види още срещу „вълците“.

Футболът, който Дортмунд играе, просто е такъв, на който Волфсбург няма да има отговор. От самото начало превъзходството ще е на страната на гостите и е въпрос на време те да се разпишат във вратата на съперника си. В същото време изходът от това съперничество е в пъти по-важен за тях, отколкото за техните домакини, тъй като битката за титлата е налице, а всяка една грешна стъпка, ще е определяща. Разгърне ли дори и част от първокласния футбол от миналата седмица, Дортмунд просто ще се наложи и в този сблъсък.

 

прогноза: 2 @ 1.90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *