Обосновани футболни прогнози

Scorebg.com » Обосновани футболни прогнози

Уест Хям – Манчестър Сити

Уест Хям продължава да изпитва небивали затруднения когато става на въпрос за съперничество с Манчестър Сити. Натрупаха се страшно много двубои, в които „чуковете“ просто бяха отчайващи и винаги бяха на губещата страна. Точно 11 поредни са случаите, в които те винаги отстъпваха на този си опонент. За последно те стигнаха до резултат, различен от загубата, през 2016-а, когато на собствения стадион изкопчиха 2:2 при един футболен спектакъл от страна на Енер Валенсия и Серхио Агуеро, които вкараха по два гола. В последно време „гражданите“ все по-често разгромяват този си опонент, но това положение няма да се задържи още дълго време.

През този сезон най-накрая се виждат някакви по-сериозни пролуки в играта на момчетата на Гуардиола, а и многобройните контузии със сигурност допринасят страшно много за това. Испанецът прибегна до страшно много размествания в състава си, като вече разчита на една изцяло нова отбранителна линия. Уест Хям ще използва точно това и ще е много близо до поднасянето на голямата изненада.

„Чуковете“ ще се наслаждават на все по-добър футбол след като някак си измъкнаха точка от визитата си на Тотнъм след като изоставаха с 3:0. Този отбор просто в никакъв случай не е за отписване, а срещу Манчестър Сити ще разгърне най-добрия си футбол и ще бъде на добро ниво.

прогноза: 1 (+1.5АХ) @ 1.80

Манчестър Юнайтед – Челси

Голямото дерби на съботния ден е между Манчестър Юнайтед и Челси. Само преди няколко дни видяхме всеки от тях, изявявайки се на най-високото футболно равнище. „Червените дяволи“ изпитаха истинско задоволство от случилото се в последния кръг от предходния сезон, в който просто се наложиха над Лестър по един много категоричен начин и си гарантираха завръщане редом до най-добрите на континента. Това беше много важен сблъсък за тях, който те успяха да спечелят. Само преди няколко дни те се наложиха и над ПСЖ в откриващия двубой от група „Н“, като рано-рано това ги постави редом до Лайпциг на върха. Все пак немците се наложиха с 2:0 над Башакехирспор, а Юнайтед с 2:1 над ПСЖ, така че „биковете“ са еднолично на първото място, изцяло благодарение на по-добрата си голова разлика. Челси има страшно много качества в нападението си, като все още изостава при играта си в отбрана.

„Сините“ най-накрая прибягват до това Тиаго Силва да е твърд титуляр в центъра на отбраната им. Редом до него е Зума, като все още не се знае дали двамата ще си паснат. Като крайни бранители действат Джеймс и Чилуел, като особено за втория – позицията си е просто гарантирана. Точно английският национал Бен Чилуел беше една от основните трансферни цели на „сините“, като за него беше платена голяма сума на Лестър и в крайна сметка той се озова на „Стамфорд Бридж“.

Челси играе с 4-2-3-1 като все по-често се вижда силната игра на тима в предни позиции. Този тим на Манчестър Юнайтед, който е толкова непостоянен в собствената половина, просто ще бъде лесен за преодоляване от „сините“, които няма да допуснат загуба.

прогноза: 2 (+0.5АХ) @ 1.70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *