Обосновани футболни прогнози за 11 януари

Scorebg.com » Обосновани футболни прогнози за 11 януари

Борнемут – Уотфорд

Борнемут

Борнемут се чувства все по-неубедително по английските футболни терени, а ръководните фактори в тима отново застават зад дългогодишния треньор Еди Хоу. Точно той вкара тима в елита на страната, а след това и го утвърди там, така че най-нормалното нещо на света е, собствениците да застанат зад него и то за кой ли път. Страшно много бяха подобните случаи, а най-яркият от тях беше през миналия сезон. Тогава Борнемут беше в още по-потресаващо положение, отколкото сега, като беше даже на дъното на класирането. Медиите на „острова“ просто предвкусваха раздялата с Хоу, но подобно нещо така и не се случи.

Собствениците продължаваха и продължаваха да демонстрират това, че имат страшно голямо желание да продължат да работят с него. В крайна сметка той не само, че спаси отбора от изпадане, а и го класира на една много добра позиция като в същото време продължи да разгръща стила си на игра. Точно Борнемут, и най-вече начинът по който е ръководен, определено е пример за много други тимове от английския елит, които след една-две по-сериозни загуби прибягват до това да правят треньорски рокади. Това не е никак добър начин за ръководене на тимове от подобен калибър, а Борнемут много добре го демонстрира. Вече натрупалото се изоставане, определено не е в полза на тима, но със сигурност има как да бъде превъзмогнато още в следващите кръгове.

Уотфорд

Така „черешките“ просто ще повторят това, което сториха преди година, ще потеглят в правилната посока, и ще загърбят всички несполуки. Много по-добре за тях щеше да бъде да се изправят срещу Уотфорд отпреди няколко месеца, когато начело се изредиха и Хави Грасия, и Кике Санчес. При нито един от тях тимът не беше заплашителен за опонентите и така се стигна до нова и нова треньорска рокада.

С Пиърсън Уотфорд демонстрира много по-добра игра в собствената половина и благодарение на това се вдигна от дъното, което беше ударил. Не само това, тимът започна изграждането на прекрасна серия още с победата над Манчестър Юнайтед с 2:0 и вече повече от месец няма загуба. Той отново ще предизвика развоя с малко голове и тим с офанзивната сила на Борнемут няма да е способен да промени това.

прогноза: под 2.5 @ 2.00 в непопулярния melbet

 

Каляри – Милан

Милан

Милан се озова сред най-обсъжданите тимове през последната седмица след като си подсигури услугите на Златан Ибрахимович. Завръщането на шведа в редиците на тима внесе страшно голям оптимизъм, най-вече у феновете на „червено-черния“ тим, които дълго чакаха този миг. Ибрахимович е на преклонна футболна възраст и въпреки това ще изиграе страшно голяма роля за излизането на Милан от тази безумна дупка, в която иначе големият футболен колос изпадна. Вече няколко години отборът от „Сан Сиро“ е в потресаващо състояние и това е видно. Той така и не е способен да печели с лекота точно такива мачове срещу съперници от нивото на Каляри. Точно неговият треньор – Пиоли, който толкова силно желаеше шведския любимец на феновете в редиците си, ще прекрои и формацията си специално заради него. Милан играеше само с един централен нападател, но след идването на Ибрахимович ще прибегне към 4-4-2.

Каляри

Тимът ще има известна необходимост от натрупването на няколко двубоя, за да влезе в ритъм с този си нов начин на игра, така че срещу Каляри въобще няма да е на ниво. Дуарте и Билия продължават да са в лазарета на тима, така че те са аут от този мач. Много повече са кадровите несгоди за домакините, които със сигурност няма да разчитат на трайно контузените Сепители и Паволети, а Матиело, Рагацу и Краньо са с контузии.

Това, че страшно много случаи в споровете между Каляри и Милан през последните години завършиха с вкарването на голове и от двата тима не е в полза на тази прогноза и въпреки това точно след всичките тези безкрайни размествания в редиците на „росонерите“, ще се стигне до нова слаба тяхна игра и слабост пред гола.

прогноза: под 2.5 @ 1.90 с гол линия в ефбет

 

Интер – Аталанта

Интер

Интер се развива с всяка следваща седмица и това е видно. Най-накрая тези многобройните тифози на тима изпитват задоволство от случващото се и се наслаждават на играта на любимците си. И за тях имаше един много тежък период, в който любимият им тим просто не беше способен да върне своята идентичност и да прави това, което прави през сезона – да печели голяма част от мачовете си и да е в челото на подреждането.

Тези горчиви периоди бяха загърбени по един много умел начин от страна на тима като всичко това се случи благодарение основно на едно действие от страна на ръководството – назначаването на Антонио Конте. Истински магьосник е този треньор, който когато стане на въпрос за италиански футбол, със сигурност е един от водещите в своята роля вече дълги години. Това, че собствениците му дават все по-голяма възможност за инвестиране на сериозни финансови средства, спомага страшно много неговата работа.

През последните часове се заговори все повече за това, че той и тимът му са на прага да постигнат нова голяма сделка, привличайки футболист от Премиърлийг, след като се сдобиха с Ромелу Лукаку. Така Интер е много близо до това да се подсили с Оливие Жиру от Челси, което със сигурност ще е пореден голям удар за него.

Аталанта

Аталанта е коренно различен тим. Все пак и той се опитва да се придържа към това, което правят водещите в страната през последните години – направата на големи инвестиции, за да се задържи до тях в подреждането. Аталанта стана все по-сериозен отбор в Серия А точно благодарение на това, че увеличи сумите, които си позволява да инвестира. Тимът е много зрелищен за наблюдаване и приковава погледите върху себе си, но това, което го спъва дълго време, отново ще се прояви.

Излизайки от своя „Атлети Д‘Адзури“ Аталанта не е никак убедителен, а истински парадокс е това, че точно срещу „нерадзурите“ ще се пропука.

 

прогноза: 1 DNB @ 1.57 в bet365 България

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *