Обосновани прогнози за Турция – Супер лига 1

Scorebg.com » Обосновани прогнози за Турция – Супер лига 1

Галатасарай – Бешикташ

Подобен случай на едно от най-големите дербита в турския футбол не е имало от много години насам – да се играе пред празни трибуни. Точно това ще се случи в задаващия се спор на „Тюрк Телеком“. И това по никакъв начин няма да попречи на всеки от участниците в съперничеството да направи всичко по силите си, за да се поздрави със спечелването на трите точки. Още повече, че за Галатасарай те ще са от безкрайно голямо значение точно в този кръг, в който един срещу друг излизат и Трабзонспор срещу Басакшехирспор съответно, заемащите първото и второто място в таблицата.

Галатасарай е трети, като изостава точно на по 3 точки от всеки от тях, което на свой ред означава, че при всички положения, само да стигне до записването на победа срещу Бешикташ, ще намали чувствително изоставането си от някой от споменатите опоненти и то съвсем малко преди края на сезона. Серията на Галатасарай е заебелжителна. Тимът беше много близо до това да измъкне и трите точки от визитата си на друг от намиращите се в челото на класирането тимове – този на Сиваспор мианлия уикенд след като на полувремето водеше с 2:1 и то като гост, но в крайна сметка се стигна до изравняване на статуквото.

През последната година Галатасарай влага все повече финансови средства в закупуването на първокласни футболисти, а това започва да носи желаното. Отборът е отново в битката за титлата, а имайки в редиците си Фалкао Фегули, Лемина, Сери и Муслера, то определено ще е част от битката за титлата не само през този сезон. Бешикташ пък продължава да разчита все повече на своя голям нападател Бурак Йълмаз, който в кариерата си игра както за Трабзонспор, така и за Галатасарай, като за всеки от тези тимове наниза страшно много голове.

Това, че откакто се завърна от Китай, където игра за Бейджин Гуон, вкара около 50 гола в рамките на едва 4 сезона, е показателно за неговата класа. Той ще е най-опасният футболист за Галатасарай в този сблъсък. Около него ще действат Н‘Куду, Бойд и Боатенг, които при всички положения ще бъдат обезвредени. Така това дерби ще загуби страшно много от липсата на фенове, а и головете също ще останат малко.

 

прогноза: под 2.5 @ 2.10

 

Трабзонспор – Басакшехирспор

Друга прогноза, при която има страшно много допирни точки с тази за голямото дерби на Турция този кръг между Галатасарай и Бешикташ. Определено феновете на футбола в страната продължават да възприемат споменатия сблъсък като водещ в този кръг, въпреки това, че Трабзонспор и Басакшехирспор, които също са насреща, са на водещите две позиции в подреждането.

Много голям е възходът в редиците на тима на Трабзонспор, който само преди няколко дни си тръгна с трите точки от тежката визита на Йени Малатияспор и то с категоричното 3:1. В редиците на Трабзонспор има все повече футболисти от топ калибър, а това определено е много добра новина за феновете на тима.

Техните любимци продължават да разчитат на 4-4-1-1, но то носи много сериозни успехи. Серията без загуба се увеличава и то все повече и повече. Последният случай, в който тимът беше на губещата страна, беше в средата на декември месец, когато изненадващо се пропука срещу Денизлиспор и то на своя стадион в сблъсък от турнира за купата на страната с 2:1. Той се наложи в реванша със същия резултат, но в крайна сметка след изпълнения на 11-метрови наказателни удари, не издържа и загуби с 4:2 и общ резултат 5:4.

Басакшехирспор

Басакшехирспор прогресира все повече и повече с всеки следващ сблъсък. Освен това тимът се справи с Копенхаген в първия сблъсък от 1/8-финалите на Лига Европа с 1:0 и така се доближи страшно много до следващата фаза на надпреварата. Това, че УЕФА отложи временно двата си големи турнира, със сигурност е неприятно, но в крайна сметка в най-скоро време нещата ще се променят в добра посока. До тогава турското първенство продължава с подобни дербита, а при положение, че феновете просто няма да присъстват на стадиона, то техните любимци със сигурност ще бъдат повлияни от това.

Трабзонспор е в една небивала серия от 7 поредни мача с много голове и винаги съпътстваща опция от г/г, която като нищо най-накрая ще бъде нарушена точно заради това. Головете в този мач ще са малко, а развръзката ще настъпи след почивката.

прогноза: под 2.5 @ 2.10

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *