Хицфелд: Байерн нямат нужда от Левандовски

Scorebg.com » Новини » 2013 » Хицфелд: Байерн нямат нужда от Левандовски

Бившият треньор на „баварците” Отмар Хицфелд смята, че европейските щампиони нямат нужда от Робърт Левандовски под ръководството на своя нов треньор Пеп Гуардиола.

Първият избор в атаките на Байер Мюнхен за изминалия сезон Марио Мандзукич рядко намираше място в титулярния състав на испанския стратег по време на предсезонната подготовка на тима и според швейцарският треньор подобна съдба щеше да очаква и Левандовски, ако трансферът му на „Алианц Арена” бе осъществен.

По този повод Хицфелд заяви пред германския вестник „TZ”:

„Байерн нямат нужда от Левандовски при нормални обстоятелства. Те вече показаха през изминалия сезон с колко силен състав разполагат.”

„Аз много харесвам Мандзукич. Той успя да се наложи в отбора и заедно с него донесе манталитет на победител. Ако Мандзукич няма да играе като истинска 9-ка, то как Левандовски щеше да си осигури титулярно място в състава на Байерн Мюнхен.”

„Полският национал също играе като 9-ка, но той не е Лионел Меси. Това което се питам е дали той има място в тактическата схема на Пеп Гуардиола.”

24-годишният нападател на Борусия Дортмунд бе сочен като една от основните трансферни цели на „баварците”, според редица футболни прогнози тук и в Германия, но от ръководството на „жълтата подводница” отказаха да го пуснат за да последва стъпиките на своя съотборник Марио Готце.

Очаквайте още актуални футболни новини за големите европейски първенства и залози за А група от новия сезон на българския шампионат.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *