Абидал: Готов съм да стана капитан на Монако

Scorebg.com » Новини » 2013 » Абидал: Готов съм да стана капитан на Монако

Бранителят на Монако Ерик Абидал бе посочен от Клаудио Раниери, като потенциален кандидат за капитанската лента в отбора и опитният защитник е готов да поеме тази отговорност.

Абидал влезе като резерва и носи капитанскта лента в последните 35 минути при загубата с 3:2 от Фортуна Дюселдорф в края на изминалата седмица.

Бившият защитник на испанския шампион Барселона, който прекара на „Камп Ноу” цели шест сезона, заяви че е готов да поеме допълнителната отговорност и да поведе Монако към успех в предстоящия сезон на Лига 1.

По този повод той сподели във футболен коментар на живо  пред френското издание „L’Equipe”:

„По време на моята състезателна кариера никога не съм бил капитан на отбор.”

„Аз имам повече опит и треньорът иска да ми гласува доверие. Говоря добре испански и искам да помогна на младите футболисти в отбора да развият своя талант.”

„Ако това означава да стана капитан, то ще поема отговорността от тази работа без абсолютно никакви проблеми.”

„Все още не сме говорили на тази тема. Аз не съм против, стига треньорът да има достатъчно доверие в мен, аз ще гледам да го оправдая. Това е много важно за мен. Мога да се справя със задачата, само времето ще докаже дали съм прав.”

Монако са смятани за един от основните фаворити за спечелването на Лига 1, според повечето футболни залози за предстоящия френски шампионат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *