Меси близо до „Златната обувка”

Scorebg.com » Новини » Меси близо до „Златната обувка”

Нападателят на Барселона Лионел Меси е смятан за един от фаворитите за спечелването на „Златната обувка”, след поредното си отлично представяне в каталунското дерби, където отбеляза четири гола.

Аржентинецът успя да отбележи всичките четири гола за своя тим в сблъсъка с Еспаньол и така стана най-резултатният футболист на континента. До този момент, той има 50 гола в Примера Дивисион и не спира да чупи рекорд след рекорд.

Меси успя да изправари нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо с цели пет попадения в класацията на „Златната обувка”, а до края на първенството Роналдо ще има само един шанс да навакса разликата. Това обаче изглежда трудно постижимо според повечето футболни прогнози.

Трети в класирането е нападателят на Арсенал Робин Ван Пърси, който отбеляза 30-ия си гол при равенствтото от 3:3 с Норич в края на изминалата седмица.

Нападателят на Шалке Клаас-Ян Хунтелаар завърши сезона в Бундеслигата като водещ гол майстор. Той успя да отбележи и две попадения при победата над Вердер Бремен, които му осигуряват четвъртото място в престижната класация.

На пета позиция е таранът на Милан Златан Ибрахимович, който  отбелеза два гола при загубата с 4:2 от градския съперник Интер в неделя вечер.

На шесто място е Марио Гомес от Байерн Мюнхен, следван от Уейн Рууни, който не можа да се разпише при победата на неговия тим над Суонзи с 2:0.

До десетото място класацията попълват Бас Дост и Бюрак Ялмаз и Радамел Фалкао. Повечето футболни  първенства в Европа вече са към своя край и най-вероятният победител в тази престижна класация изглежа ще бъде Меси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *