Аршавин: Русия иска да стигне поне до полуфинал

Scorebg.com » Новини » Аршавин: Русия иска да стигне поне до полуфинал

Халфът на Русия Андрей Аршавин заяви, че целта на отбора е поне достигането на полуфиналите в Евро 2012 и победата над Италия в  приятелската среща преди броени дни не е случайна.

31-годишният полузащитник би желал страната му да повтори успеха си от Европейското първенство преди четири години и да се нареди минимум сред последните четири на финалите в Полша и Украйна.

Руснаците бяха победени от шампионите Испания на Евро 2008 с 3:0, но играха на полуфиналите и Аршавин смята, че отборът му е способен да постигне подобен успех и през това лято.

Той разкри последните спортни новини на „Sport Express:

„Да стигнем до полуфиналите ще бъде успех за нас, защото по този начин няма да сме смъкнали летвата от предишното Европейско първенство. Освен това, за да достигнем до тази фаза ще трябва да победим няои от най-добрите отбори, като Германия, Холандия и Португалия.”

„Испанците бяха просто по-добри от нас през 2008 година, но само от нас, а и от всички останали отбори в турнира.”

Относно победата с 3:0 над Италия в приетелски мач преди броени дни, която не е изненадала Аршавин, халфът заяви:

„Ние знаехме от дълго време, че сме способни да играем на такова ниво. Много от играчите започнаха да се чувстват сигурни в способностите си, след като ЦСКА и Зенит спечелиха Купата на УЕФА.”

Руснаците са един от фаворитите за класиране на четвъртфиналите в Евро 2012, според повечето футболни прогнози и мнения на експерти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *