Лестър – Уест Хям

Scorebg.com » Лестър – Уест Хям

Обоснована прогноза за Лестър – Уест Хям

Лестър - Уест Хям

Прогноза за Лестър – Уест Хем /обоснована/

Лестър е един от най-вълнуващите английски отбори през последните няколко години особено след като спечели титлата. Този тим направи футболното чудо на века, триумфирайки с трофея от Премиършип и с това си спечели страшно много нови фенове. Пределно ясно беше, че няма как “лисиците” да останат в това си амплоа за дълго и още през следващия сезон след спечелването на титлата имаха известни затруднения като в средата на кампанията дори бяха в непосредствена близост до зоната на изпадащите. В крайна сметка през втория полусезон значително подобриха представянето си, за да завършат в горната половина на класирането.

Лестър

Те разполагат с много сериозни качества и дори след раздялата с една от най-големите си звезди – Рияд Марес продължават да са сериозен фактор в английския футбол. Несъмнено техният “Кинг Пауър Стейдиъм” е място на което всеки един от водещите отбори в страната не желае да гостува често. Само през последните два месеца за кой ли път Лестър демонстрира непостоянството си и склонността да изпада в серии от по няколко последователни срещи със сходна развръзка.

Трите последователни триумфа – срещу Хъдърсфийлд, Уулвърхямптън и Нюкасъл вдъхнаха страшно много позитиви за отбора, който в последващите два кръга не спечели и точка, отстъпвайки на Евертън и Арсенал. Особено във втория двубой – с “артилеристите” възпитаниците на Клод Пюел демонстрираха страшно много хубави неща в изявите си най-вече през първия половин час.

Излизайки с ясна нагласа на “Емиратс”, те надиграха един от най-силните отбори в страната и поведоха в резултата. За тяхно най-голямо съжаление не успяха да задържат това си забележително представяне за дълго и допуснаха пълен обрат. Въпреки това позитивите от показаното бяха налице и ако в задаващия се случай футболистите на Пюел демонстрират дори половината от показаното в първите 30 минути срещу Арсенал, то ще имат много добри шансове да стигнат до спечелването на трите точки. Най-големият проблем пред треньора на домакините продължава да се явява, колкото и странно да звучи, капитанът на отбора – Уес Морган.

Той е една от големите фигури в редиците, но от началото на сезона действа крайно разконцентрирано. За много кратък период от време той си изкара два червени картона и за пореден път няма да е на разположение. Много по-неприятна е картината пред Мануел Пелегрини, който няма да може да разчита на половин дузина футболисти: Ярмоленко, Уилшър, Лансини, Рийд, Керъл и Санчес. Почти всички те са с ключова роля за функционирането на състава му, така че отсъствието им ще е безкрайно неприятно. В общи линии положението около Уест Хям в последно време е много сходно с вече отбелязаното за Лестър.

Уест Хям

“Чуковете” имаха една забележителна поредица от 3 победи и 1 равенство от средата до края на септември, но в последвалите кръгове отстъпиха на Брайтън и Тотнъм с по 1:0. Докато през отбелязания кратък, но страшно успешен период за тях, те се възползваха от устрема в играта на Марко Арнаутович, който собственоръчно им носеше победа след победа, в последно време изявите им са все по-лесно предвидими. Всеки един от съперниците им знае колко голямо е влиянието на Арнаутович върху изявите на “чуковете” в преден план и подхожда към опазването му с повишено внимание.

Лестър ще направи същото, като и в този случай голямата фигура за тима в центъра на отбраната – Хари Магуайър ще направи много силен двубой. И двата тима влизат в съперничеството след две последователни загуби и имат много голяма необходимост от това да сложат край на негативите било то и с равенство. Игровата им нагласа в този кръг ще е много по-различна от предходните няколко като тук ще разчитат много повече на играта си в отбрана и това ще лиши феновете от възможността да видят много голове.

лига: Англия – Висша Лига
среща: Лестър – Уест Хям
прогноза: Под 2.5 гола
коефициент:1.90 от bet365 България
Статус:Спечелен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *