Евертън – Лийдс

Scorebg.com » Евертън – Лийдс

Обоснована прогноза Евертън – Лийдс

Евертън, който стартира много силно, а впоследствие допусна няколко сериозни грешни стъпки, продължава да е на ръка разстояние от първото място. Точно 4 точки го разделят от водачеството в подреждането, така че просто „карамелите“ са пределно амбицирани да продължат възхода си при Анчелоти и да погледнат към направата на следващата крачка. Най-важното за тях е, че вече направиха най-вачката стъпка след като смениха собствеността, а новите притежатели на акциите веднага демонстрираха желанието си да инвестират грандиозни суми и да превърнат отбора в един от най-добрите в страната.

Не след дълго това привличането на Карло Анчелоти на треньорския пост, което костваше толкова, толкова големи финансови средства вече се определя като най-добрия ход от страна на новите собственици. Точно италианският наставник е причината за това Евертън да играе толкова добър футбол и да е толкова напред в подреждането. Беше ли продължил със своята посредственост, просто да търси треньори, които са по-ниско платени, отборът на „карамелите“ понастоящем щеше да е във втората част на таблицата и да се бори не за завършек в Топ 4, а за оцеляването си. За негово най-голямо съжаление насреща му в този кръг се явява Лийдс, който е на практика огледален тим.

Още от времената, в които не беше толкова изявен – преди две-три години този отбор даде заявка за завръщането си в елита, като направи немислимото по онова време, стигайки до договорка с Марсело Биелса, който е един от треньорите от най-висок калибър.

От Лийдс просто взеха решение да удовлетворят неговите огромни финансови изисквания и в крайна сметка това даде желания резултат – отборът се върна в елита, а вече е все по-сериозен съперник и на най-силните в страната. Лийдс ще продължи да се наслаждава на успехите под ръководството на Биелса, така че само ще се радва на това, че си позволи още преди няколко години да отдели толкова сериозни суми за негова заплата. Неговите футболистите тотално надиграха Арсенал преди няколко дни, като тогава на няколко пъти гредите ги спираха към победата. Срещу Евертън положението ще е същото, като отново ще увеличат актива си.

 

прогноза: 2 (+0.5АХ) @ 1.90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *