Динамо Загреб – Риека

Scorebg.com » Динамо Загреб – Риека

Прогноза за Динамо Загреб – Риека

Динамо Загреб

Големият финал в турнира за купата на Хърватия е между Динамо Загреб и Риека. За най-голямо съжаление на тази малка, иначе толкова футболна и симпатична страна, нейният основен колос – Динамо, се намира в едно много дискусионно състояние. Този толкова ясно изявен тим на местно равнище и толкова успешен на европейската сцена, в последно време позабрави за големите си постижения на международно равнище. Въпреки това той продължава да е истински хегемон в страната.

Точно преди началото на това съперничество има аванс от изумителните 23 точки пред втория в класирането на местното първенство, а отбелязваме всичко това, единствено заради факта, че в тази позиция е следващият му съперник – Риека.

Някак си се наблюдава известно сходство между резултатността на нападенията на двата тима след като в изминалите 35 кръга от началото на кампанията футболистите на Динамо Загреб са се разписали точно 71 пъти (в първенството), а тези на Риека – 69. Това не означава нищо, тъй като разликата помежду им е смразяваща.

Само преди няколко дни момчетата на Ненад Биелица едвам спечелиха визитата си на опашкаря Запрешич с 2:3, в чиито редици играе българският халф Борислав Цонев. Той се превърна в един от голмайсторите в съперничеството като изравни резултата за 2:2, но през втората част по-класният от двата тима – този на Динамо, все пак намери начин да се наложи. Това, че има толкова голяма преднина пред втория в подреждането на местното първенство, не означава кой знае колко много.

Тимът, воден от Биелица е в криза, и това е очевидно. Той така и не успя да направи нещо голямо на европейската сцена, а точно това е основната му цел през всеки един сезон.

Риека

Риека пое в един изцяло нов период след назначаването на Игор Бисчан. Същият направи прекрасна кариера като футболист, но като треньор е все още в началото на своя път. Съперничеството с Динамо Загреб в този финал от турнира за купата на страната е една огромна възможност за него – за записване на огромен успех и за спечелване на трофей.

От няколко седмици насам Бисчан прави така, че тимът му да стои все по-добре в отбрана, а всичко това започна да се случва след допуснатото разгромно поражение от Хайдук Сплит с 4:0. Вече повече от месец, неговите възпитаници продължават да прогресират в това отношение като запазиха цели 3 сухи мрежи в последните си двубои. Този финал ще е много равностоен и въпреки, че няма да предложи особено зрелище, ще е много драматичен.

прогноза: под 2.5 гола @ 1.75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *