България – Унгария

Scorebg.com » България – Унгария

Анализ преди двубоя България – Унгария

България

„Лъвовете“ са само на две крачки от класирането за финалите на голяма надпревара на международната сцена каквато е Европейското първенство. От години насам е всеизвестно, че успехите на националния отбор не само, че са оскъдни, а няма да е пресилено да се каже, че тотално липсват. Все пак има епизодични моменти, в които националите разгръщат добър футбол, но това изобщо не е достатъчно, за да ги върне поне на едно постоянно равнище, при което да са способни да стоят на ниво срещу отборите от своя калибър и в отделни моменти да имат проблясъци и срещу европейските колоси.

За пореден път се стигна до смяна на треньорския пост и за пореден път просто не се вижда някакъв изход от кризата. Георги Дерменджиев, който като цяло изглеждаше като един добър избор, просто продължава постарому, като разчита на футболисти, които вече са на сериозна футболна възраст, а просто за кратко време няма как да бъде осъществен синхрон помежду им. В този национален отбор има футболисти, които са способни да изградят разбирателство и да се подвизават един до друг в продължение на много години, така че върху това трябва да се наблегне.

Унгария

Унгарският национален състав е на подобно дередже, но едва през последните години. Той имаше своите върхови моменти с това си поколение като игра на финалите на последното Европейско и остана в съзнанието на феновете със зрелищното 3:3, което завъртя с Португалия в груповата фаза. Има един топ футболист в редиците на „маджарите“, към който задължително трябва да се обърнат погледите.

Това е полузащитникът на Залцбург Доминик Зобослай, който е едва на 19, а предизвиква истински фурор с играта си. Той няма да е достатъчен, за да донесе победата срещу най-накрая добре стоящият на терена, като отбор, български състав, и така този двубой ще се превърне в един от най-големите успехи за формацията през последната година.

прогноза: 1Х @ 1.72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *