Блокираните онлайн сайтове за залагане – равносметка

Scorebg.com » Блокираните онлайн сайтове за залагане – равносметка

През последните 6 месеца Държавата успя да блокира достъпа до цели 172 домейна за онлайн залагания, ако направите
справка в комисията, която отговаря за това. Добрата новина е, че от началото на 2014 година ще имат нова възможност да го
направят – да получат лиценз и да работят законно у нас. След ограничаването на достъпа до определени домейни, депутатите се захванаха да облекчават правилата за получаване на разрешителни.

Шефът на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев внесе поправки в закона, който уж имаха за цел да се облекчат режимът за издаване на лиценз. Трябва да се отбележи, че сегашния вносител на изменението Йордан Цонев, е бил в комисията, която е обсъждала законът в този му вид, което е към момента. Законът предвиждаше по-ниско облагане или по-точно по-разумно облагане – да се плаща налог върху остатъка от приходите след изплащане на печалбата.
Какво обаче се случи, при гласуването на законът на второ четене?

С „кворумна хватка“ по-предложение на депутата  Георги Кадиев, беше приет спорна добавка, която запазва сегашния режим на облагане
за казината и салоните с ротативки – ще продължат да плащат 15 на сто данък върху оборотите си. Така на практика офлайн казината и ротативките остават “прецакани”.
Онлайн хазартът вече има възможност да вземе лиценз след внасянето на еднократна такса от 250 хиляди лева и да плаща 20 % данък върху разликата между изплатените печалби и приходите.

Основният въпрос, който стой на дневен ред е дали операторите ще искат да се лицензират или ще продължи сегашно положение – използването на прокси сървъри, vpn или чрез алтернативни, огледални страници на букмейкърите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *