Betfair – нещо повече от букмейкър

Scorebg.com » Betfair – нещо повече от букмейкър

Betfair – букмейкър или нещо повече ?!

betfair logo

betfair

 

Ако  се интересувате от хазарт, не зависимо дали вашата страст за спортните залози, покера или bingo, със сигурност сте направили труда, да потърсите най-добрият букмейкър, където да залагате. Може би много от Вас вече са срещали Betfair. Тук е важно да направим едно важно уточнение – Betfair не точно букмейкър.

Какво всъщност е Betfair?

Betfair  попада в графата на така наречените борси за залози, някъде можете да срещнете и пазар за залози. Каква е разликата между борсите за залози (Betting Exchange) и традиционните букмейкъри?
Най-общо в борсите за залози играете срещу другите играчи, потребители и техните прогнози. Ще се опитаме да го илюстрираме с един прост пример.Представете си ще гледате дербито примерно от Испания, Примера Дивисион между Реал Мадрид с приятели и решавате да направите
облог кой ще победи. Един от Вашите приятели е убеден, че това ще е Реал Мадрид, другият е същото толкова сигурен, че Реал Мадрид няма да победи, е тук идва ролята на борсата, в нашият случай Betfair – тя ще е неутрален наблюдател на вашият “спор” и ще пази облозите докато свърши мачът – Реал Мадрид – Барселона, след което ще изплати печалбата на победителя.

Какво печели Betfair ?

Чисто и просто дължите комисионна на Betfair единствено върху Вашата нетна печалба, респективно не дължите абсолютно нищо, ако Вашият залог е губещ.

Основно има два вида залози “Lay” и “Back“.

Back залозите отговарят на обичайните залози при традиционните букмейкъри. Вие реално залагате  ЗА определен изход – вече познатото ви 1х2.

Lay залозите респективно обратното на Back или Вие залагате СРЕЩУ определен изход. Играейки по този начин Вие се задължавате да евентуално да изплатите някаква печалба на играч, който е играл ЗА. Ако все пак вашият залог спечели, трябва да определите каква сума искате да получите от не позналите изхода на срещата. Звучи малко объркано, затова пример:

Ако искате да направите залог СРЕЩУ 1(победа на домакина) на коеф. 1.80, който да е примерно 100 евро, ще трябва да изплатите 80 евро, ако срещата завърши 1. Ако не завърши с победа на домакина или с азиатски хендикап -0.5, ще приберете 100 евро.

Така лесно можем да стигнем до основните разлики, спрямо познатите Ви букмейкъри:

  • Имате възможност  залагате “За” и “Срещу” (против) дадено събитие
  • Играете срещу други играчи
  • Може сами да определяте коефициентите
  • След като можете да определя сами коефициентите, много често те са по-високи отколкото при букмейкърите.

Можете ли залагате Betfair легално?

С решение на ДКХ (Държавната комисия по-хазарта) от 25.02.2014 г. Betfair получи лиценз (чрез дружеството ПОЛКО ЛИМИТЕД
регистрирано в Малта) за да оперира на територията на България. Betfair има регистриран  домейн в областта .bg и по-точно betfair.bg, който за момента само пренасочва към основния. Така можете да играете спокойно в най-голямата световна борса за спортни и не само спортни залози, като може би в най-скоро време ще я видим и преведена на български език.

Очаквайте:
Как да си направим регистрация в Betfair в няколко стъпки.
История на Betfair
Ботове или автоматично залагане в Betfair.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *