Футболни прогнози за 14.12.2019

Scorebg.com » Футболни прогнози за 14.12.2019

Шефилд Юнайтед – Астън Вила

Една от най-добрите прогнози за целия ден е точно за този двубой между Шефилд Юнайтед и Астън Вила. В никакъв случай тимът от „Брамъл Лейн“ не е сред най-зрелищните за наблюдаване и въпреки това в последно време не бяха никак малко двубоите с негово участие, в които попаденията да изобилстват.

Основните такива случаи бяха в съперничествата с Манчестър Юнайтед и Бърнли. Особено срещу Юнайтед – положенията за реализиране на гол въобще не бяха много, а при получилото се 1:0 като резултат в полза на Шефилд на полувремето, просто не се виждаше как ще се стигне до получилата се впоследствие развръзка. Втората част започна по възможно най-добрия начин за „остриетата“ – с гол на Лис Мусе за 2:0 и така те предвкусваха победата. В рамките само на 7 минути „червените дяволи“ направиха пълен обрат, но в 90-та минута влезлият като резерва Оливър МакБърни възстанови ремито и оформи крайното 3:3.

Точно този отбор разполага с много, много сериозна сработеност в отделните си звена. Той разчита едва ли не на 11 футболисти, които кръг след кръг излизат на терена и се борят за всяка една точка. Освен това играе и с 3-5-2 като се осланя страшно много на дългите подавания към Лис Мусе, за да стигне до вкарването на голове. Точно споменатият обаче до последно ще е под въпрос за това домакинство, но навярно все пак ще бъде възстановен.

Астън Вила

Астън Вила ще е без: Дейвис, Стиър, Таргет и Мингс като отсъствието на последния, който вече е и национал на страната, със сигурност ще е най-сериозно. Само един от последните 5 сблъсъка между Шефилд Юнайтед и Астън Вила на „Брамъл Лейн“ завърши с под 2.5 гола и до голяма степен това кара букмейкърите да дават прогноза за продължаване на серията с много голове. Това така и няма да се случи като това издание на съперничеството между тези новаци ще се превърне в безкрайно голямо разочарование във всяко едно отношение.

прогноза: под 2.5 гола @ 2.00

 

Челси – Борнемут

Не друг, а точно Борнемут беше тимът, който отвори изхода на „Стамфорд Бридж“ за Маурицио Сари. Италианецът претърпя една много, много тежка загуба от този съперник – с 4:0 насред „Виталити“ и там някъде си пролича, че периодът му в „сините“ редици е към края си. Измина много време от тогава, а редица неща и около двата тима се промениха. Челси прави сериозно подмладяване и потегля в незнайна посока, а Борнемут е в голяма криза – в такава, каквато не е бил едва ли не от появата си в елита. 5 поредни поражения за „черешките“ и вече започва да се обсъжда в медиите на „острова“ това дали пък от клубното ръководство няма да прибегнат до треньорска промяна. Подобно нещо едва ли ще се случи понеже Еди Хау е безкрайно обичан от феновете, а от ръководството многократно демонстрираха, че му имат пълно доверие. Тимът инкасира гол след гол във вратата си, а при положение, че сега гостува на съперник с толкова много умения в завършващата фаза, придадени най-вече от присъствието на Тами Ейбрахам в центъра на нападението, то положението става още по-трудно. Борнемут ще има необходимост от нещо наистина специално, за да се представи на ниво в тази визита и да сложи край на серията си от поредни загуби. За последните две години тимът излезе 4 пъти срещу „сините“ като демонстрира много добра успеваемост, записвайки две победи срещу тях и то какви. Едната вече беше спомената – с 4:0, а другата беше с 3:0 и то насред „Стамфорд Бридж“. В останалите случаи Челси се наложи с 2:0 и 1:0. Така се изгради една дълга серия от двубои, в които само единият тим се разписва, а точно в този случай и тя ще бъде прекъсната. Головете ще падат един след друг, така че феновете на красивия футбол не бива да пропускат този сблъсък.

прогноза: над 3.5 гола @ 2.20

Черно море – Арда

Черно море

Черно море бележи сериозен прогрес и въпреки това няма твърдо място в шестицата. Тимът е в нея, но има само с една точка повече от намиращия се непосредствено зад него тим на Арда, който застава насреща му точно в този двубой. Малко по-назад са Берое и Ботев Пловдив с по 25 точки, така че при всички положения интригата за две от най-желаните места – 5-то и 6-то ще е налице.

„Моряците“ играят много умело на „Тича“ и това не е от скоро. Все по-малко стават отборите, които са в състояние да ги победят на техния стадион, а едва ли точно Арда е сред тях. Вече дълго време Черно море демонстрира ниска резултатност в домакинствата си, но и сериозно подобрение при играта си в отбрана. Тимът не допусна нито един гол във вратата си в съперничествата с Ботев Пловдив и Берое, така че определено е в добра серия. В края на миналия месец той размаза Ботев Враца с 4:1, а в миналия кръг измъкна точка от Лудогорец и то насред Разград. Арда вече дълго време гради една серия от нискорезултатни двубои.

Вече 7 поредни на сметката на тима от Кърджали, като последният случай, който не се вписва в тази графа датира от средата на октомври когато загубиха от Левски с 2:1 в столицата. При директния си двубой – в началото на сезона, през месец август, Арда и Черно море така и не реализираха и един гол, а предстоящият ще е много, много сходен. И то при положение, че тимовете са съседи в подреждането и продължават да се борят за по-добро класиране, то определено не се вижда как някой от тях ще се наложи по толкова изразителен начин, че да се стигне до покриване на головата линия от над 2.5.

прогноза: под 2.5 гола @ 2.00

Берое – Царско село

Берое

Берое демонстрира известно подобрение след раздялата с Александър Томаш, но това беше за много кратко. Димитър Димитров тръгна добре, като се наслади на успешни резултати в първите си два двубоя. В последно време неговият отбор допусна две тежки поражения и така изостана от водещата шестица. Разликата спрямо нея обаче си остава минимална, като е напълно възможно още след края на това съперничество с Царско село тя да бъде ограничена единствено до голова разлика. Стигне ли до увеличаване на актива си с три пункта от този двубой, Берое може да се изравни по точки с Черно море, но за целта ще трябва да се надява на грешна стъпка на „моряците“.

Като се отчете и това, че в същото време те играят срещу тима на Арда, който е 7-и, то със сигурност поне един от двата отбора ще загуби точки, така че Берое е задължен да се наложи над Царско село. Старозагорци разполагат с много по-силнен състав и все още е безкрайно изненадващо това, че така и не са в състояние да се превърнат в един много заплашителен отбор за всеки един съперник в страната, да печелят кръг след кръг и да погледнат дори към нещо повече от място в шестицата. Отборът на Царско село хвърли няколко големи изненади при изявите си дотук през сезона като победи Ботев Пловдив и Арда и в двата случая като гост.

Царско село

Това само означава, че Берое трябва да подходи много сериозно към това домакинство, в противен слчай е възможно да се нареди до изброените в миналото изречение два тима в списъка на победените от „царете“. През август – в самото начало на сезона, Царско село беше на едно много добро ниво и се справи с Берое с 2:1. В Стара Загора положението ще е коренно различно като от самото начало на двубоя „заралии“ ще вземат инициативата и ще се наложат.

 

прогноза: 1 @ 1.50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *