Футболни прогнози за 04. януари

Scorebg.com » Футболни прогнози за 04. януари

Рочдейл – Нюкасъл

Рочдейл

„Спотланд Стейдиъм“ в Рочдейл е в истинска еуфория точно преди този мач. Не само, че местият тим се завръща у дома след като изигра всеки от последните си два мача като гост, заради програмата, а и насреща му ще е елитен опонент. Този отбор на Рочдейл определено не е най-силния даже във своята дивизия – Лига 1 на английския футбол, но това в случая нищо не значи. Точно турнирът за купата на футболната асоциация е този, в който изненадите въобще не са за отписване, а много пъти, че и през последните години, какви ли футболни приказки не бяха сътворени в него. Това, Рочдейл да излезе на своя стадион, да се надиграва с Нюкасъл, да донесе чаканото от местните фенове футболно шоу, че дори и да отстрани опонента си от Висшата лига, със сигурност би било изненадващо, но не чак толкова.

Рочдейл все още не е в състояние да намери своя титулярен централен нападател, който да вкарва гол след гол. И въпреки, че отборът играе с трима в атака, то много рядко някой от тях е сред голмайсторите. Случи се така, че все пак в последния двубой в първенството двама от тях се разписаха, така че Рочдейл и най-вече това неособено силно нападение на тима, ще е в настроение за направата на нова силна среща.

Нюкасъл

„Свраките“ определено ще заложат на някои от обичайните си резерви. В този им състав се случи така, че даже на пейката се оказаха някои футболисти, които при всички положения ще имат шанс за изява в някой от останалите отбори в английския елит. Гейл, Крафт, Йедлин, Лонгстаф и Атсу останаха сред резервите в последния двубой. Контузиите за „свраките“ продължават да са страшно много. В списъка са: Ки Сунг-Йонг, Ричи, Ласелс, Кларк, Дъмет и Сент-Максимен.

Нюкасъл ще излезе много разпиляно в този мач и ще бъде сериозно изненадан от този съперник от третото ниво на футбола в страната.

прогноза: 1 (+0.5АХ) @ 2.20

Валенсия – Ейбар

Този тим на Валенсия няма нищо общо с онзи отпреди две десетилетия, който внасяше страшно много смут в противниковите редици още с появата си на терена. Определено той продължава да разполага с много сериозен бюджет и да има силни футболисти в редиците си, но дълго време така и не намира точния наставник, който да съумее да изгради желания състав от тях.

Валенсия

Най-накрая Валенсия все пак се озова на една позитивна серия от поредни мачове без загуба – точно 6 на брой като тя започна от визитата на Челси на „Стамфорд Бридж“, завършила при 2:2. Последваха страшно много двубои, в които тимът неизменно инкасираше гол във вратата си. Единствено срещу Аякс, незнайно как, той завърши без да извади топката от мрежата си, а в същото време се разписа веднъж и така отмъкна тези скъпоценни 3 точки от „Йохан Кройф Арена“, които го класираха за фазата на директните елиминации. Валенсия започваше да напипва правилния ритъм и точно тогава дойде не само паузата, а малко преди нея и една потресаваща за тима среща – визитата на Валядолид, която се разви по много неприятен начин. Цялостната игра на отбора на Селадес беше потресаваща и даже и точката, която спечели, беше много за него.

Ейбар

Ейбар се върна към 4-4-2 и започна отново да разгръща качествата си. Триото Енрих, Кике, Инуи определено ще има какво да демонстрира и в този двубой с Аякс. Най-лошото за тима в този случай е това, че все по-често при визити на съперници от калибъра на Валенсия, като точно в това число се включват Реал Сосиедад и Атлетик Билбао, на които неотдавна тимът гостува, претърпява разгромни поражения. Последните случаи доведоха до загуби с по 4:1, но срещу Валенсия Ейбар ще промени хода на тази серия и ще се наслади на така важното увеличаване на точковия си актив още в първия двубой за годината.

 

прогноза: 2 (+0.5АХ) 2.25

Манчестър Сити – Порт Вейл

Манчестър Сити

Манчестър Сити получи много лесен съперник за тази ранна фаза на ФА Къп. Това ще позволи на Гуардиола най-накрая да даде почивка на част от топ футболистите си. Всички те натрупаха страшно много игрови минути в рамките на последния месец след като се поведе традиционният за английския футбол натоварен цикъл от двубои. Все още в лазарета на тима е Лирой Сане. Аймерик Лапорт също е там, но е много близо до това да се завърне на терена.

Гуардиола отново ще разчита на 4-3-3 като все пак няма да излезе само с юноши. Клаудио Браво ще е между рамките на вратата, а пред него от по-опитните състезатели ще действат: Кайл Уокър, Фернандиньо, Давид Силва, Илкай Гюндоган, Бернардо Силва. Агуеро скоро се завърна на тренировъчната база, така че навярно дори той ще е пуснат в игра от самото начало на този двубой. Другите, които ще попълнят единайсеторката са: Гарсия, Анхелиньо, Фодън и Стърлинг.

Порт Вейл

Порт Вейл по принцип играе със същата формация – 4-3-3 и ще излезе точно с нея и на „Етихад“. Тя обаче ще е много по-дефанзивно ориентирана като това ще направи така, че тимът да стои групиран по един супер начин в своята половина. Последният случай, в който Порт Вейл се изправи срещу този огромен съперник (който по онези времена все още не беше разгърнал и част от настоящия си блясък) беше през 91-ва година като „гражданите“ спечелиха с 2:1.

Все още Гуардиола няма грешна стъпка във ФА Къп с Манчестър Сити, така че не се вижда как в този двубой ще се стигне до някаква изненада, която да доведе до изход, различен от домакинска победа. Манчестър Сити ще диктува всичко, случващо се на терена и даже при това обстоятелство трудно ще стигне до победа с по-голяма разлика от 3:0.

 

прогноза: 2 (+3.5АХ) @ 2.30

 

Рома – Торино

Рома

Тимът на Рома върви много добре през този сезон като даже някои от феновете му, гледащи случващото се в първенството с по-оптимистичен поглед, има как да съзрят дори това, че любимият тим е в битката за титлата. Изоставането на римляните от върха не е толкова сериозно, че да не може да бъде наваксано – точно 7 пункта, но при положение, че пред него са цели 3 тима (Юве, Интер и Лацио) и всеки от тях се намира в супер състояние, то подобно нещо не се вижда как ще се случи. Определено темата за Ювентус е много дълга, така че въобще няма да я отваряме. Само ще заключим, че „старата госпожа“ е в лек регрес в генерален план с оглед на изявите си от последните няколко сезона и това се потвърждава и от грешните стъпки срещу Сасуоло и Лацио. Интер е в подем, а същото е в пълна сила за „орлите“ от Рим.

Рома продължава да играе много силно на своя „Олимпико“ като е в серия от 4 поредни победи, а изненадващото е, че в 3 от тях така и не запази вратата си „суха“ с оглед на това, че се наслаждава на най-стабилната отбрана когато се отнася за домакинствата. Точно тимът на Рома е допуснал едва 6 гола във вратата си на „Олимпико“, като превъзхожда дори Ювентус и Интер, които са допуснали по 8 гола в домакинствата си.

Торино

Запазването на „суха“ мрежа срещу Торино е нещо, което трудно ще се случи с оглед на това, че в редиците на гостите присъства футболист с офанзивната класа на Белоти. Ударът по тима идва от това, че той така и не е в състояние да започне да играе на висота в своите гостувания след като загуби цели 4 от изиграните общо 8 през сезона в Серия А. И при положение, че това е първи официален мач за тези тимове през годината, то те няма да бъдат на познатото си ниво и ще бъде демонстриран неособено зрелищен футбол през тези 90 минути.

прогноза: под 3.5 @ 1.60

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *