Обосновани прогнози за Англия

Scorebg.com » Обосновани прогнози за Англия

Уест Хям – Ливърпул

Уест Хям

Уест Хям претърпя нов шумен провал, отпадайки от втородивизионния Уест Бромич Албиън на 1/16-финалите във ФА Къп. Поражението дойде на „Олимпийския Стадион“, което прави и разочарованието за „чуковете“ още по-голямо. Всичко това се случи при положение, че във въпросния двубой играха почти всичките им най-водещи футболисти. Така краткият възход точно след назначаването на Дейвид Мойс вече остава все по-назад, а тимът въобще не е способен да демонстрира някакво постоянство в изявите си. Това, че запази две последователни „сухи“ мрежи (срещу Борнемут и Джилингам, точно в споменатия период след като Мойс застана начело) и едно полувреме от сблъсъка с Шефилд Юнайтед, остава най-доброто от този период на шотландеца начело.

Последваха 3 поражения и едно реми, а разколебаването в редиците отново е налице. Това, че срещу Уест Бром Мойс заложи, както беше загатнато и малко по-горе, едва ли не изцяло на титулярния си състав, а въпросният сблъсък беше само преди 4 дни, със сигурност ще повлияе страшно негативно на изявите в задаващия се.

Ливърпул

Клоп предприе коренно различен подход като отново остави настрана ФА Къп, давайки поле за изява изцяло на резерви и юноши. И с този толкова нетипичен състав, той беше много близо до победата като тимът му водеше с 2:0 във визитата си на Шрозбъри, но все пак се стигна до 2:2, което означава, че ще има и преиграване. Това не е от особено значение за „червените“, които гледат с пълна сила към визитата си на Уест Хям, която трябваше да се изиграе много по-рано от сезона, но беше отложена. Това е и мигът, в който те имат грандиозна възможност да увеличат преднината си пред Манчестър Сити на 19 точки и така и двата тима ще са изиграли по 24 двубоя, а при оставащи едва 14 трудно би се стигнало до това да разменят позициите си. Ливърпул ще вземе своето от „Олимпийския Стадион“ и ще се доближи още повече до записването на една славна страница от историята си.

прогноза: 2 (-1.5АХ) @ 2.10

 

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед

Манчестър Сити

Манчестър Сити взе гигантски аванс след визитата си на „Олд Трафорд“, печелейки с 3:1. Това противопоставяне е от полуфиналите на „Карабао Къп“, а „гражданите“ са много близо до финала. Все пак едно такова дерби винаги носи много сериозен заряд, без значение от състоянието на участниците в него, такъв ще е и този случай. „Гражданите“ най-накрая разчитат едва ли не на пълния си състав.

Единствено аут от сметките им е Лирой Сане, а под въпрос остават Менди и Стоунс. Само преди няколко дни тимът беше на висота в домакинството си на Фулъм в сблъсък от 1/16-финалите на другия турнир в страната – ФА Къп и с победата с 4:0 си гарантира участие в следващата фаза. Общо взето серията на „гражданите“ е на много добра – 7 победи в рамките на последните им 8 сблъсъка като единственият случай, в който не стигнаха до триумфа беше в домакинството на Кристъл Палас, завършило при 2:2. Головете продължават да валят в сблъсъците с тяхно участие, като вече в 6 поредни домакинства са се разписали най-малко по 2 пъти.

В 2 от последните 3 пък го сториха по 4 пъти, така че това не е особено добра новина за „червените дяволи“. Точно футболистите на Оле Гунар Солскяаер си позволиха да действат жестоко срещу отбор, който по никакъв начин не е в състояние да им се противопостави. Това се случи в срещата им от 1/16-финалите на ФА Къп, в който размазаха Транмиър с 6:0 и то като гости. Това се случи след пораженията от Ливърпул и Бърнли, а малко преди това отстъпиха на Арсенал и Манчестър Сити.

Случилото се по-рано през сезона – че точно „червените дяволи“ бяха един от тимовете, които дадоха началото на края в битката за титлата, нанасяйки удар по „гражданите“ с онази си победа насред „Етихад“ с 2:1, ще направи така, че въпреки вече изградения аванс от първия сблъсък, момчетата на Гуардиола да демонстрират желание за разгром. Точно до такъв в крайна сметка ще се стигне при тази толкова сериозна разлика в класите.

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 1.91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *