Шаби: Само най-добрите успяват в Реал Мадрид

Scorebg.com » Новини » Шаби: Само най-добрите успяват в Реал Мадрид

Халфът на Манчестър Сити Шаби Гарсия заяви, че само най-талантливите и добри млади футболисти оцеляват в тима на Жозе Моуриньо, след като борбата за титулярните места е жестока.

25-годишният полузащитник разкри, че играчите преминали през младежката школа на     „Сантиаго Бернабеу” трудно намират реализация в първия отбор, след като приключи процесът им на обучение.

Халфът на „гражданите” е излязал именно от младежката школа на „Лос Бланкос”, но в последствие преминава в тима на Бенфика през лятото на 2009 година, а през летния трансферен прозорец се присъедини към носителите на титлата във Висшата лига.

Той сподели своите впечаления от времето прекарано в отбора на мадридчани в последните спортни новини на испанския вестник „AS”:

„Много е трудно да успееш да влезеш в отбора на Реал Мадрид и още по-трудно е да съумееш да се задържиш в него. Да играеш в първия отбор е голямо изпитание. Само най-добрите успяват да се справят.”

„Хората сега казват, че играчите напуснали Реал са можели да играят на ‘Бернабеу’ в момента, защото имат повиквателна за националния отбор. Може би е така, но в същото време има вероятност ако те останат в клуба, да не влизат често в игра и никога да не прогресират.”

„Най-добрите играчи са в този отбор и ти трябва да си много подготвен за да можеш да отговориш на големите очаквания за това, че носиш този екип.”

Тази вечер мадридчани гостува на Манчестър Сити в мач от Шампионска лига, като повечето футболни залози са на страната на гостите.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *