Фъргюсън остава концентриран върху лигата

Scorebg.com » Новини » Фъргюсън остава концентриран върху лигата

Босът на „червените дяволи” Сър Алекс Фъргюсън остана разочарован от представянето на отбора в евро турнирите през този сезон, но заяви, че изцяло ще се посвети на местното първенство в оставащите кръгове.

Юнайтед не можаха да се класират за фазата на елиминациите в Шампионска лига, противно на повечето футболни прогнози , след като завършиха трети в групите.

„Червените дяволи” не постигнаха много и в Лига Европа, след като бяха отстранени от Атлетик Билбао в осминафиналите с общ резултат от  двата мача 5:3.

Възпитаниците на Фъргюсън загубиха три поредни мача в Европа, нещо което отборът не бе правил от седем години насам. Ранното отпадане от евро турнирите опрелено буди разочарование в тима, който бе на финал в Шампионска лига три пъти за последните четири сезона.

По-този повод 70-годишният шотландски стратег заяви:

„Да се опитам да анализирам този сезон спрямо предходните е малко трудно. Имаше някаква последователност относно головете, които загубихме в тези турнири. Това бе много разочароваща година.”

След последния кръг във Висшата лига, Юнайтед застанаха на първото място в класирането и според Фъргюсън неделният мач срещу „вълците” ще бъде идеалната възможност за тима да дръпне на градския си съперник с четири точки на върха и да забрави за разочарованието от евро турнирите.

„Да се самосъжалавам не е решение за мен. Има разочарование, но анализа на представянето ни е по-важен и освен това ни очаква важен мач в неделя.”

Юнайтед гостува на „Молиньо” в края на седмицата, като спред повечето прогнози за Премиършип, те са фаворит за предстоящата среща с 19-ия Уувърхямптън.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *