Роналдо: Съгласих се да изпълня петата дузпа

Scorebg.com » Новини » Роналдо: Съгласих се да изпълня петата дузпа

Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо разкри своето разочарование от отпадането на отбора в полуфиналите на Евро 2012, след липсата на късмет в изпълнението на дузпи.

Звездата на испанския шампион Реал Мадрид заяви, че се е съгласил да изпълни петата дузпа, но за негово съжаление до нея, така и не се стигна.

Тимът на Паоло Бенто не можа да достигне до финала на Европейското първенство, след като бе надигран от Испания при изпълнението на дузпи, заради пропуските на Жоао Моутиньо и Бруно Алвеш.

По-повод на избора на дузпите в полуфинала, Роналдо разкри пред журналистите след мача:

„Щях да изпълня петата дузпа, но ние изпуснахме две преди това. Беше само въпрос на това да говоря с треньора. Той ме попита: ‘Искаш ли да биеш петата дузпа?’ и аз му отвърнах ‘да’.”

„Понякога се случва да бия първата, втората или третата, но сега се съгласих да бия петата дузпа. Надявам се Испания да грабне трофея, защото имам много приятели в този отбор и освен това играя там. Това ще бъде труден финал за тях.”

Роналдо остана доволен от представянето на Португалия във финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна и заяви, че загубата на дузпи е като лотария.

„Да загубиш полуфинал на дузпи винаги е болезнено, но това е като при лотарията.”

Очаква се клубният отбор на Роналдо Реал Мадрид да покаже класа и през новия сезон, като повечето прогнози за Примера Дивисион и  прогнози Шампионска лига  им отреждат върхово представяне.

Редица експерти на прогнози Лига Европа  сега са насочили вниманието си към Евро 2012, където основен фаворит за спечелването на турнира е именно отборът на Испания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *